MENU

Joachim Driessen treedt toe tot het Management Committee van de UIAA

NKBV-voorzitter Joachim Driessen is toegetreden tot het Management Committee van de UIAA.

UIAA

Het Managment Committee fungeert als algemeen bestuur van de International Climbing and Mountaineering Federation (UIAA)Het bestuur telt (met toetreding van Joachim Driessen) veertien leden en heeft als taak om zich onder meer bezig te houden met de strategie van de UIAA. Kernthema’s zijn het verschaffen van toegang tot de bergen, het UIAA safetylabel, opleidingsstandaarden en ‘mountain protection’.

Bereiken

Joachim wil vanuit de NKBV een goede samenwerking met de collega’s van andere bergsportverenigingen aangaan. “We hebben immers zelf geen bergen en zijn afhankelijk van gebieden elders.” Joachim ziet dat de NKBV altijd een goede rol heeft gespeeld binnen de UIAA met Frits Vrijlandt. Hij is tot 2020 de voorzitter van de UIAA.

Kandidaat

Joachim heeft zich kandidaat gesteld voor het Managment Committe, omdat hij het erg leuk vindt om de Nederlandse kennis met andere landen te delen en te leren hoe de NKBV zich kan verbeteren. “Bergsport is de rode draad, maar iedere cultuur doet het weer anders.”

Voordeel NKBV

Met zijn toetreding hoopt Joachim (vanuit de NKBV) te kunnen bijdragen door het slaan van bruggen tussen landen en continenten binnen de UIAA en zusterorganisaties als die van de sportklimmers (IFSC) en toerkiërs (ISMF). Hij ziet namelijk dat er de gebruikelijke discussies is tussen de berglanden binnen de UIAA.