MENU

Huttentocht uitgelicht: Tessiner Alpen

In de Tochtenwiki vind je tochtideeën, klimgebieden en interessante bergregio's. We lichten er de komende tijd steeds een gebied uit. Lees hier meer over de Tessiner Alpen.

Ticino

In Zuid-Zwitserland, gelegen tussen de Gotthardpas en het Lago Maggiore, vind je de Tessiner Alpen, ofwel Ticino. De eens zo bloeiende boerenalmcultuur is grotendeels verdwenen en daarmee ook de smokkelpaden in dit grensgebied. Wat is overgebleven, is een betrekkelijk stil en ruig gebied met watervallen, (stuw)meren en vaak moeilijk begaanbare paden. Het gebied heeft met zijn steile, diepe dalen en schilderachtige dorpjes een duidelijk zuid-alpien karakter.

De wandeltocht gaat van Dalpe in het Valle Leventina door het stroomgebied van de Ticino met een grote boog naar het Binntal. Op een groot deel van de tocht maak je gebruik van gebaande paden. Daarnaast zijn er een aantal meer alpiene passages. Van oost naar west neemt de hoogte langzaam aan toe. Behalve op de dichtbijgelegen minder bekende toppen, heb je bij goed weer zicht op de toppen van het Berner Oberland en de Walliser Alpen.

Tessiner Alpen met Bergsportreizen

Zin gekregen om op pad te gaan? Bergsportreizen organiseert deze zomer een huttentocht in de Tessiner Alpen, speciaal voor 50+

Tijdens de tocht doen we zeven hutten aan.

Lees meer

Tochtenwiki

Bekijk de Tessiner Alpen huttentocht in de NKBV Tochtenwiki.

Met de Tochtenwiki-app kun je goed bepalen waar je bent en waar je heen moet. De app is een waardevolle toevoeging bij je oriëntatie en tochtenplanning.

Naar de tochtenwiki