MENU

Huttentocht uitgelicht: Parc Naturel Regional du Queyras

In de Tochtenwiki vind je tochtideeën, klimgebieden en bergregio's waarmee je goed uit de voeten kunt als we over een tijdje weer op reis mogen. Wij lichten er de komende tijd steeds een gebied uit. Lees meer over Parc Naturel Regional du Queyras.

Regionaal natuurpark

Queyras is een klein dal in de Franse Hautes-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk, op de grens met Italië. Het hele dal vormt een regionaal natuurpark, het Parc Naturel Régional du Queyras. Het dal van Queyras is één van de oudste bewoonde gebieden in Europa.

Onherbergzame hoogten

Een huttentocht in de Queyras is een combinatie van lieflijke natuur en ruige, onherbergzame hoogten. Met kale toppen tot net boven de 3000 meter is het landschap gevarieerd alpien. Met onderweg uitzicht op besneeuwde toppen van de bergen op de grens met Italië, en naar het westen van de Ecrins.

Queyras met Bergsportreizen

Zin gekregen om op pad te gaan? Bergsportreizen, organiseert de Parc Naturel Regional du Queyras huttentocht deze zomer. De beklimming van de Pain de Sucre is het hoogtepunt.

Tijdens de tocht speciaal voor 50+ doen we zes hutten aan.

Lees meer

Tochtenwiki

Bekijk de Parc Naturel Regional du Queyras huttentocht in de NKBV Tochtenwiki.

Met de Tochtenwiki-app kun je goed bepalen waar je bent en waar je heen moet. De app is een waardevolle toevoeging bij je oriëntatie en tochtenplanning.

Naar de tochtenwiki