MENU

Gerke Hoekstra topt Hydra op eigen pro

Gerke Hoekstra heeft onlangs de klassieker Hydra in Ettringen op eigen pro geklommen. Hydra is één van de moeilijkste spleetroutes van Ettringen. De route is in 1992 door Udo Neumann, tegenwoordig coach van het succesvolle Duitse boulderteam, voor het eerst geklommen.
Gerke klom de route puur via de spleet. Het is dan een 8a (9+/10-). Wanneer je halverwege naar links uitwijkt is het een nog altijd pittige 7c. De route is behaakt, maar kan helemaal op eigen protectie worden geklommen. Het maakt de route er niet makkelijker op omdat je uit lastige posities je zekeringen moet plaatsen.

Meer info over deze route inclusief video waarin Klaus Haaken de route klimt, kun je vinden op de site van Udo Neumann. Laat je niet foppen, in de video lijkt het er op het eind makkelijker uit te zien dan het in het echt is.

Topo
Ettringen is het grootste klimgebied in de omgeving van Nederland. Het ligt op een kleine 3 uur rijden van Utrecht. Ruim de helft van de 1400 routes zijn behaakt. In de overige routes moet je deels of helemaal je eigen zekeringen plaatsen.