MENU

Extreme outdoorfilms tijdens European Outdoor Film Tour (EOFT)

Vanaf 23 oktober komt de European Outdoor Film Tour weer naar Nederland! Op één avond kun je zes gave outdoorfilms bekijken van echte avonturiers, en natuurlijk is de klim- en bergsport ook van de partij. Als je lid bent van de NKBV, kun je tickets kopen met 10% korting.

Films in de spotlight

Soundscape

The Incredible Hulk in de Sierra Nevada beklimmen zonder zicht? Erik Weihenmayer, een blinde klimmer, gaat samen met zijn klimpartner Timmy O’Neill de uitdaging aan op deze 365 meter hoge verticale rotswand. Ondanks dat hij de wand niet kan zien, beleeft Erik de klim op een unieke manier door gebruik te maken van de zintuigen die hij wél heeft.

Soundscape

© Well travelled Collective

Keep it burning

"Als je vader erbij is, is dat de beste schop onder je kont!" Dat lijkt wel waarom de Catalaanse klimmer Eduard 'Edu' Marín zijn 70-jarige vader meeneemt naar de Karakorum. Ook zijn broer Alex gaat mee. Edu heeft als doel om de route “Eternal Flame” op de Nameless Tower te bedwingen. Deze route, uitgezet in 1989 door klimlegendes Wolfgang Güllich en Kurt Albert, werd als eerste volledig geklommen door de gebroeders Huber. Nu is het de beurt aan deze familie!

Keep it burning

© Alex Marin

Backyard

Nadine Wallner, een freeskier die al in Peru en Alaska heeft geskied, gaat dit jaar haar grote droom waarmaken. Ze wil vijf freeride-afdalingen maken, goed voor 3.000 hoogtemeters en 29 kilometer, allemaal op één dag in haar "backyard", de Arlberg. Na jarenlang plannen en wachten op de perfecte omstandigheden is het nu eindelijk zover. Samen met berggidsen Yannick Glatthard en Dino Flatz trekt ze de bergen in. Of alles precies volgens plan gaat, blijft nog afwachten.

Backyard

© MKM | Christoph Johann

Bekijk het hele programma

Tickets met korting

Lijkt het je leuk om deze films op groot scherm te zien? Bestel je tickets via de EOFT-website en ontvang 10% korting met de volgende code: NKBV4EOFT24.

Bestel tickets