MENU

Bever start met terugkoop gebruikte outdoorkleding

Op de Bergsportdag werd veel tweedehandskleding gekocht en verkocht. Een bewijs dat we steeds bewuster omgaan met producten. Heb je nog items? Daar heeft Bever een duurzame oplossing voor: ‘Bever Koopt Terug’.

Bever Koopt Terug

Iedere bergsporter of klimmer kent het wel. Een rugzak vol met gebruikte - iets te kleine of te grote - outdoorkleding waar je eigenlijk niets meer mee doet. Maar de kleding is nog wel in goede staat. Veel leden (en niet-leden) verkochten hun kleding al op de tweedehandsmarkt tijdens de Bergsportdag. Als je nog wat over hebt dan kun je nu terecht bij Bever. Zij komen met een duurzaam alternatief door outdoorkleding terug te kopen van consumenten. Het initiatief ‘Bever Koopt Terug’ is op dit moment alleen mogelijk in het filiaal in Houten.

Hoe het werkt?

Je kunt je jassen, (fleece-)truien, t-shirts, tops en lange wandelbroeken verkopen. Kinderkleding is uitgesloten van de proef. Het bedrag dat Bever voor jouw buitenproduct biedt, ontvang je in een shoptegoed. Je kunt alleen kledingmerken die bij Bever worden verkocht, verkopen en de kleding moet logischerwijs ook in goede staat zijn. Bever wast je kleding en hangt het terug in de winkel als 2e Buitenkans.

Categorieën

Er zijn twee categorieën waar een prijsindicatie aan vasthangt. Voor kleding van o.a. merken als RAB, Patagonia en The North Face geeft Bever meer geld dan voor merken uit de tweede categorie. De tweede categorie gaat om overige merken die niet in de eerste categorie vallen. Buitenspullen die niet meer in goede staat zijn kunnen door Bever gerecycled worden. Lever je kleding en spullen daarvoor in bij een Buiten-Gebruikt inleverpunt.

Bewuste keuze

Het terugkopen van outdoorkleding is een mooi initiatief van Bever waarmee ze naar eigen zeggen ‘consumenten nog bewuster met producten om laten gaan’. Het is een onderdeel van een trend die we gelukkig bij merken al een aantal jaar zien. Sommige merken houden namelijk al jaren rekening met milieu en sociale omstandigheden. Door voor het kopen van kleding te checken of deze kleding en materialen duurzaam worden geproduceerd, kun je een bewuste keuze maken.

Tweedehandsmarkt

Wil je liever wachten tot onze tweedehandsmarkt op de Bergsportdag om je kleding een nieuw leven te geven? Dat kan, want de tweedehandsmarkt zal wegens een groot succes ook volgend jaar op 9 maart 2025 weer op de Bergsportdag aanwezig zijn.