MENU

Bergsportreizen lanceert winterprogramma 2024/2025

Ga jij een avontuurlijke winter beleven? Dit is het moment om plannen concreet te maken want Bergsportreizen heeft haar winterprogramma 2024/2025 geopend voor inschrijving. Naast de toerski, off-piste en ijsklimcursussen hebben we komende winter ook een aantal nieuwe sneeuwschoenwandel- en toerskitochten op het programma staan. Bekijk alle winterreizen op bergsportreizen.nl en meld je snel aan want vol is vol!

Bekijk direct het winterprogramma

Sneeuwschoenwandelen

Genieten van het verstilde winterlandschap

Wandelen door een winters landschap, glinsterende poedersneeuw, ver weg van de drukte, de sneeuw dempt alle geluiden behalve het knisperen van de sneeuw onder je sneeuwschoenen. Dit is genieten, bergwandelen maar dan in de winter. Tijdens je sneeuwschoentocht wandel je diep het winterse berglandschap in ver weg van de drukte op de pistes. Je bent behoorlijk op jezelf aangewezen maar uiteraard zorgt onze deskundige leiding voor de nodige begeleiding tijdens je sneeuwschoenavontuur.

We bieden twee verschillende soorten sneeuwschoenwandeltochten aan. Bij de huttentochten loop je van berghut naar berghut en maak je een meerdaagse wintertocht door een uitgestrekt gebied. Dit is een behoorlijke sportieve uitdaging want je draagt je hele uitrusting voor meerdere dagen mee en slaapt in de ingesneeuwde hutten. De volgende dag pak je al je spullen in je rugzak en ga je weer op pad. Avontuur gegarandeerd! Tijdens de standplaatstochten overnacht je de hele vakantie op één plek in het dal en maak je elke dag mooie dagtochten in de bergen. Je loopt met een lichte rugzak en komt elke dag weer terug in het dal. Ook heel sportief en wel zo comfortabel.

Bekijk het aanbod sneeuwschoenwandelen

Toerskiën

Winterse toppen beklimmen en afdalen ver weg van de pistes.

Stap op je toerski's en zet de eerste sporen in maagdelijke sneeuw, geen pistes te bekennen. Met toerskiën trek je nog makkelijker de winterse bergen in dan met sneeuwschoenwandelen en kun je ook hoog-alpiene tochten maken. Je klimt naar besneeuwde toppen om vervolgens jezelf te trakteren op een poederafdaling. Bij toerskiën gebruik je geen skiliften; je skiet op eigen kracht omhoog met behulp van stijgvellen die je tijdens de afdaling in je rugzak opbergt voor de volgende klim.

Als je kunt piste skiën maar nog nooit eerder op toerski's hebt gestaan, kun je bij Bergsportreizen een toerski introductiecursus volgen. Je leert de basisvaardigheden van het toerskiën zoals het klimmen met stijgvellen en ook andere essentiële zaken zoals het vinden van een lawineslachtoffer met lawinepiepers. Kortom, alle kennis en vaardigheden om zelfstandig te beginnen met eenvoudige toerskitochten.

Naast de introductiecursus hebben we ook prachtige toerskitochten op het programma staan. Bij het toerskiën hebben we ook de twee smaken huttentochten en standplaatstochten. Ga je maximaal voor avontuur dan moet je een huttentocht gaan doen. Houd je meer van comfort dan is de standplaatstocht jouw beste keuze. We hebben aankomend seizoen meer lichte huttentochten op het programma en in Zwitserland voor het eerst een huttentocht. Sportief wordt het sowieso want toerskiën is een full body workout!

Bekijk het aanbod toerskiën

Off-piste

Buiten de piste door diepe poedersneeuw skiën.

Naast de introductiecursus toerskiën hebben we ook twee off-piste techniekcursussen in het programma. Hierbij ligt de nadruk op het ontwikkelen - de basis cursus- en verbeteren -de gevorderden cursus- van je skitechniek in diepe sneeuw, liefst natuurlijk metersdiepe, kurkdroge, stuivende poedersneeuw. Ga je mee?

Tot slot hebben we nog de toerski en freeride weken met dit seizoen een nieuwe locatie erbij in het Ötztal in Oostenrijk. Vanuit een vaste locatie, met meerdere NKBV instructeurs kun je in een gezellig grote groep verschillende activiteiten ondernemen. Je kunt een dagtocht gaan maken, leren toerskiën aan je off-piste techniek werken, alles is mogelijk en de activiteiten worden tijdens de week dagelijks afgestemd op de wensen en vaardigheden van de groep.

Bekijk het aanbod off-piste

IJsklimmen

Klimmen in de winter op bevroren watervallen.

IJsklimmen is spectaculair, met vlijmscherpe ijsbijlen en stijgijzers beklim je ijswanden, als pro hang je aan bevroren ijspegels. Met speciale ijsboren draai je mobiele zekerpunten in het ijs. IJsklimmen is niet voor iedereen, het is ook spannend, koud en niet zonder risico maar als je het onder de knie hebt levert ijsklimmen onvergetelijke ervaringen op in een magische verticale winterwereld.

We organiseren basis en gevorderden ijsklimcursussen. Tijdens de basiscursus leer je alle essentiële ijsklimvaardigheden zoals het plaatsen van ijsboren, het maken van een standplaats in ijs en de verschillende ijsklimtechnieken. Bij de gevorderden cursussen ligt de focus op het zelfstandig voorklimmen van watervallen en worden je klim- en zekervaardigheden verder ontwikkeld.

Bekijk het aanbod ijsklimmen

Workshop drytoolen

De workshop drytoolen is een perfecte voorbereiding op onze ijsklimcursussen. Op de drytoolwand bij Sportcentrum Olympos leer je het veilig en efficiënt klimmen met ijsbijlen en stijgijzers. Die doe je op een wand van hout waar je je stijgijzers in kunt schoppen en je ijsbijlen op drytool klimgrepen plaatst. De bewegingen zijn identiek en vaak zelfs nog complexer dan bij gewoon ijsklimmen. Het is niet voor niets dan ijsklimwedstrijden op dit soort drytoolwanden worden gehouden. De drytoolwand wordt dit seizoen uitgebreid met een minder steil deel en wordt daarmee nog beter geschikt voor de workshop drytoolen.

Bekijk het aanbod drytoolen

Workshop lawinekunde

Bereid jezelf goed voor op je winteravonturen en volg een cursus lawinekunde. Deze workshop is voor iedereen die in de winter of het voorjaar de bergen ingaat interessant om te volgen. Na afronding ben je je beter bewust van het lawinerisico, kun je een lawinebericht lezen en analyseren en met een methode het lawinegevaar bepalen. Zo ga je bewust en goed voorbereid de bergen in.

Bekijk het aanbod lawinekunde