MENU

Vaste snack voor een wedstrijd

Tijdens het klimmen is het belangrijk dat je motor blijft draaien. Een vaste snack of maaltijd kan een redder in nood zijn; de beproefde Trail Mix of toch wat anders. Sommige deelnemers van het Petzl NK Lead 2022 hebben een vaste maaltijd of snack die ze meenemen om hun brandstoftank bij te vullen voor ze de route instappen.

Sporten zonder de juiste brandstof, dat is voor veel mensen vragen om problemen. Op een lege maag is het immers lastig om écht alles te geven in de uitdagende route van hoofroutebouwer Arlen Strengers en internationaal talent Jan Šolc. Een te volle maag is vaak ook niet ideaal. Dit kan voelen alsof je lood mee naar boven moet slepen. Maar de juiste voedingsstoffen voor een wedstrijd geven je die extra energie om te knallen.

Trouwe snack

Heel wat sporters zweren bij een banaan als de ultieme snack voor, tijdens én na hun inspanning. Het is dus niet gek dat verschillende deelnemers van het Petzl NK Lead 2022 de banaan noemen als hun onmisbare tussendoortje. Doenja Sinke, Amber Schiffeleers en Sanne Gijselman doen elke wedstrijd een beroep op de extra vitaminen en energie die een banaan hen geeft. Maar ook andere fruitsoorten komen om de hoek kijken. Eva van Wijck heeft een voorliefde voor mango's. Of ze het ook gebruikt als energiebooster voor de wedstrijddag weten wij niet zeker. De Tilburgse Michiel Hennevelt haalt zijn dosis vitaminen uit een andere bron: zijn vertrouwde sapje van de Appie. Voor Thijs Pieters geen fruit, maar een stevige maaltijd de dag voor de wedstrijd. De maaltijd? Een heerlijke pasta die aan alle eisen voldoet en extra energie geeft voor de volgende dag. In de isolatie worden zo nu en dan andere tussendoortjes tevoorschijn gehaald. Naast een banaan nemen Sanne en Doenja altijd eierkoeken mee in de isolatie voor een snelle, makkelijke en koolhydraatrijke hap. Het is een ideaal tussendoortje voor een wedstrijd door het gebrek aan vezels, vet en eiwit. Zo komt er namelijk razendsnel suiker in je bloedbaan en geeft dit je een snelle boost.

Moedig jij zaterdag 19 november de klimmers aan via de livestream of in het publiek?

PETZL NK LEAD 2022 from NKBV on Vimeo.

Bestel je ticket

Bestel je ticket

Ben jij bij het Petzl NK Lead 2022? Bemachtig nu snel je kaartje en aanschouw de titanenstrijd tussen de klimtop samen met je klimmaatje.

Tickets