MENU

4 huttentochten in Wallis

De Zwitserse regio Wallis kent vele prachtige wandelmogelijkheden en de gevarieerde landschappen maken het een walhalla voor natuurliefhebbers. Ideaal voor het maken van huttentochten.

Hoge pieken, schaduwrijke bossen, kabbelende rivieren en uitgestrekte almweides zorgen voor continue verwondering. Ook vind je er vele idyllische berghutten, die de perfecte tussenstop of eindbestemming vormen voor jouw uitgestippelde bergwandeling. Vanwege de grote keuzemogelijkheid ben je hier ook voor meerdaagse huttentochten aan het juiste adres. Van kortdurende huttentochten voor beginners tot langere routes voor gevorderden, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij zetten vandaag een aantal van onze favorieten op een rij.

Nendaz Trekking - 4 Vallées

  • 3/4 dagen
  • 40/50 kilometer

De Nendaz Trekking staat compleet in het teken van adembenemende natuur, knusse berghutten en lekker eten. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit twee opties: de korte variant en de lange variant. Tijdens de korte variant van de Nendaz Trekking ben je drie dagen onderweg, wandel je ongeveer 40 km en slaap je twee nachten in een berghut. Je wandelt dagelijks zo’n 4,5 tot 5 uur over gemarkeerde wandelpaden tussen Veysonnaz en Nendaz. Tijdens de lange variant wandel je in vier dagen ongeveer 50 km en slaap je in drie verschillende berghutten. Dagelijks loop je zo’n 3,5 tot 6 uur zonder pauzes. Beide varianten zijn geschikt voor wandelaars van gemiddeld niveau met een goede conditie en te boeken van eind juni t/m midden september.

Meer informatie

Alles over bergwandelen

Alles over bergwandelen

De NKBV is er om jou alles te laten halen uit je bergwandelactiviteiten. We helpen je alvast goed voor te bereiden voor je komende bergwandelingen.

Bergwandelen

Hängebrücken Trail – Aletsch Arena

  • 6 dagen
  • 87 kilometer

De Hängebrücken Trail is een 6-daagse langeafstandswandeling van ongeveer 87 kilometer lang. In totaal ben je ongeveer 31 uur onderweg en loop je van Bitsch richting Ladstafel, terwijl je onderweg bekende plekken als de Riederalp, Fiescheralp en Niederwald passeert. Eén van de hoogtepunten van deze wandeling is het feit dat je onderweg vijf verschillende hangbruggen over moet steken, vlak boven diepe ravijnen en dalen.

Foto's: © Aletsch Arena

Dagelijks loop je tussen de 10 en 18 kilometer in 4 tot 6 uur. Deze langeafstandswandeling is van gemiddeld niveau en is geschikt voor gemiddelde tot gevorderde wandelaars met een goede conditie en geen last van hoogtevrees. Je kunt de Hängebrücken Trail het best lopen tussen eind juni en begin oktober.

Meer informatie

Waar ga jij heen?

Waar ga jij heen?

Heb jij al plannen voor aankomende zomer? Of kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Check de gebiedsinformatie pagina's en bekijk welke bestemming bij jou past!

gebiedsinformatie

Saas Mountain Hut Tour – Saas-Fee

  • 5 dagen
  • 65 kilometer

Ontdek de prachtige Saas-Fee regio vanaf grote hoogte. Tijdens de vijfdaagse Saas Mountain Hut Tour wandel je 65 kilometer in ongeveer 26 uur, waarbij je meer dan 5000 hoogtemeters overbrugt. Je start in Gspon boven Stalden, eindigt in Saas-Fee en onderweg leiden adembenemende wandelpaden je langs vier verschillende berghutten. Van ruig gesteente en gletsjerijs tot rustgevende almweides en vergezichten over de omringende vierduizenders, het landschap is ontzettend gevarieerd.

De eerste twee dagen loop je een route van gemiddeld niveau, maar de laatste drie dagen ligt de moeilijkheidsgraad een stuk hoger, wat deze wandeltocht voornamelijk geschikt maakt voor geoefende wandelaars. Vooral het aantal hoogtemeters en de tredzekerheid die je moet hebben maken deze Saas Mountain Hut Tour een pittige tocht. Elke dag wandel je tussen de 3 en 7 uur en overnacht je in één van de Saas-berghutten, met ieder zijn charme.

Meer informatie

Gletscherpfad en Lämmerenhütte – Leukerbad

  • 1 dag
  • 3/4 uur

Deze wandelroute loopt via het gletsjerpad Lämmeren over het hoogteplateau van de Gemmipass en de Lämmerenboden richting de Lämmerenhütte. Deze SAC-berghut aan de voet van het Wildstrubelmassief biedt een prachtig uitzicht over de Walliser Alpen. De wandeling begint bij het bergstation van de Gemmibahn en langs het gletsjerpad vind je verschillende informatieve stations waar je meer te weten komt over de geologie van de omgeving en het landschap zelf. De laatste 200 hoogtemeters richting de Lämmerenhütte zijn op de moeilijkere punten gezekerd met kettingen.

In totaal is de wandeltocht ongeveer tien kilometer lang en ben je rond de 3 à 4 uur onderweg. Officieel is dit een dagtocht, dus zal je niet overnachten in de berghut. Natuurlijk is dat wel een mogelijkheid als je deze wandeling combineert met een andere. Rondom de hut vind je vele wandelpaden, maar het is natuurlijk ook een optie om de Gemmibahn over te slaan en de eerste kilometers naar boven wandelend af te leggen (of andersom!).

Meer informatie


Wandelen in Wallis

Natuurlijk zijn er naast deze vier huttentochten nog veel meer wandelmogelijkheden in het Zwitserse Wallis. Van pittige klimmetjes naar ruige bergtoppen tot rustige wandelingen langs idyllische bergmeren, er is voor ieder wat wils. Ook op culinair gebied heeft deze regio veel te bieden, dus een stop in een berghut is sowieso aan te raden. Check overigens altijd even de openingstijden van de berghutten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Voor iedereen die op huttentocht gaat, hebben wij speciaal de paklijst huttentochten samengesteld. Zo neem je altijd de juiste spullen mee!

Paklijst huttentochten

Onderhoud aan paden en hutten

Als NKBV-lid draag je bij aan het onderhoud van paden en hutten. Elk jaar dragen de leden gezamelijk €400.000,- bij aan het Gegenrechtfonds. En wist je dat je als NKBV-lid korting krijgt in de meeste berghutten in de Alpen?

Gegenrechtfonds Korting in de hut