MENU

3 geheime tips in Bern

Achter de beroemdste bergtoppen en bezienswaardigheden zijn er in de bergen nog tal van onontdekte parels te vinden. Plekken waarvan je het bestaan niet weet, maar die zo mooi en bijzonder zijn dat ze absoluut een bezoek waard zijn. We hebben een aantal van deze parels in het Berner Oberland voor je op een rij gezet.

Foto's: © Tourismus Adelboden-Lenk-Kandersteg / Sven Allenbach

Het Gasterntal, een verscholen paradijs

Wanneer je in de regio Adelboden-Lenk-Kandersteg op vakantie bent valt er ontzettend veel moois te ontdekken. Maar wist je dat er achter de rotswanden bij Kandersteg een prachtig onontdekt juweeltje verborgen ligt? Je moet het net even weten want je rijdt er zo voorbij. Via de Chluse-kloof kom je het Gasterntal binnen en alleen dat is al een bijzondere ervaring. De weg is extreem smal en je rijdt tussen de rotsen en twee tunnels door. Tegenliggers kunnen hier niet passeren. Daarom is er een wisseldienst. Om de 20 minuten mag het verkeer omhoog, de volgende 20 minuten naar beneden. Dit geldt ook voor wandelaars en fietsers.

Hoe verder je de vallei in komt, hoe breder het wordt, het ligt als een soort kom verscholen tussen de bergen. Vanuit Kandersteg loopt er een ca. 12 km lange en relatief makkelijke wandelroute naar het einde van het Gasterntal. Aan het einde van het dorp sla je het kleine steegje links van de verharde weg in. Vervolg de relatief makkelijke en schilderachtige bergroute naar het Gasterntal - met een prachtig uitzicht op de vallei en de verschillende watervallen waar je langs loopt. Aan het einde bij Selden brengt de hangbrug je naar de overkant van de rivier de Kander. Deze hangbrug verbindt Selden met de wandelroute naar de Lötschenpass.

Meer informatie

Foto: © Jungfrau Region Tourismus AG

De fonkelende Engstlensee

Tijdens je wandeltocht loop je weleens tegen van die pareltjes van de natuur aan. Je hebt ze op de kaart misschien zien liggen, maar je wordt pas verrast door de schoonheid als je ervoor staat. Zo’n verborgen juweeltje is de Engstlensee. Dit natuurlijke meer vind je in de Jungfrau Region en ligt op 1850m hoogte in de buurt van de Joch Pass. Bij mooi weer schittert het helderblauwe water in de zon en nodigt het water uit om toch even te voelen hoe koud het is.

Er zijn verschillende wandelroutes waarbij je de Engstlensee op je pad tegenkomt. De bekendste is wel de groene route van de Via Alpina (etappe 8), van Engelberg naar Meiringen. Voor een mooie dagtrip neem je in Meiringen de gondel naar de Alpen Tower, waar je op 2250m hoogte getrakteerd wordt op een prachtig uitzicht over het Haslital. Maak een wandeling langs de Tannensee richting de Engstlenalp. Wanneer je nog een stukje doorloopt ontdek je de Engstlensee. Eenmaal terug in Engstlenalp neem je de bus weer terug naar Meiringen.

Meer informatie

Foto's: © Stockhornbahn AG

Verborgen blauwe parels van de Stockhorn

Vanuit de verte is de Stockhorn niet te missen. Met zijn markante vorm herken je hem meteen. Deze berg ligt aan de oevers van de Thunersee in de vakantieregio Interlaken. Wanneer je met de Stockhornbahn helemaal boven op de top van 2190m hoog staat, heb je een adembenemend uitzicht over Thun, Aaredal en Bern tot aan de Jura. Een mooie manier om hier de omgeving te verkennen is tijdens een rondwandeling die start bij het middenstation Chrindi van de Stockhornbahn. Je waant je hier meteen in een compleet andere wereld. Je hebt de drukte van de stad en het dal achter je gelaten en stapt in een wereld van rust en prachtige natuur.

Naast het middenstation ligt de fonkelblauwe Hinterstockensee te schitteren. Dit is het startpunt. Het pad loopt via groene alpenweiden en indrukwekkende dennen naar beneden richting het tweede blauwe pareltje dat hier verborgen ligt, de Oberstockensee. Volg het pad in de richting van het bos aan het noordelijke punt van het meer. Na een welverdiende pauze bij de Oberstockenalp wandel je door een bebost kalksteendal, met zeldzame bloemen weer terug naar de Hinterstockensee en het middenstation Chrindi. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. Maar mocht je nog tijd en energie over hebben dan kun je vlak na de Oberstockensee linksaf 100 meter omhoog richting de top van de Cheibehore (1952m ) lopen en daar van het uitzicht genieten.

Meer informatie

Ontdek Bern

Kun je niet wachten om het Berner Oberland zelf te ontdekken? Kijk dan voor meer informatie, overnachten, activiteiten en evenementen op de website van de plaatselijke VVV.

Meer informatie

Waar ga jij naartoe?

Waar ga jij naartoe?

Heb jij al plannen voor aankomende zomer? Of kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Check de gebiedsinformatie pagina's voor meer informatie.

gebiedsinformatie