MENU

Kaderdag 2023

In de richting

Instructeur/begeleider, Instructeur, zomer, Instructeur, winter, Tochtleider, Trainer, Jury, Routebouwer, Praktijkbegeleider, Leercoach, Docent, Beoordelaar, Bestuur

Thema

Algemeen

Waar

Papendal

Wanneer

2 apr 2023

09.00 - 17.30 uur

Licentie punten

1

Heb je een licentie of ben je in opleiding tot een NKBV kaderfunctie? Doe dan mee met de NKBV kaderdag 2023

Cursusbeschrijving

Laat je inspireren en verbeter je skills als NKBV kaderlid op de kaderdag 2023! Op deze dag bieden we in twee workshoprondes vier verschillende inhoudelijke workshops aan. Naast deze workshops kun je je laten inspireren door Klaas Willems en Jeff Mercier tijdens twee lezingen. 

Op 2 april 2023 vind er gelijktijdig met het wandelevent weer een NKBV kaderdag plaats. De locatie is Papendal: Papendallaan 9, 6816 VD Arnhem.

We hebben het volgende programma opgesteld:
09:00-09:45 Inloop met koffie
09:45-09:55 Opening van de kaderdag
10:00-12:00 Workshop ronde 1
12:00-13:00 Lunch (verzorgd door NKBV)
12:15-13:00 Lezing Klaas Willems* (inclusief lunchpakket) 
13:00-15:00 Workshop ronde 2
15:15-16:15 Lezing Jeff Mercier (RAB)*
16:15-17:30 Kaderactie en borrel

*De lezingen zijn ook toegankelijk voor deelnemers van het wandelevent.

Als je tijdens beide workshop rondes een andere workshop volgt, verdien je 1 licentiepunt. Is de EHBBO workshop één van deze workshops dan verdien je 0,5 medische en 0,5 algemene punten. Wij zorgen ervoor dat dat aan het einde van het evenement geregeld wordt. 

Hieronder is een korte omschrijving van de workshops en lezingen:

  1. Eenheid in beoordelen: Loop jij er ook wel eens tegenaan dat collega-kaderleden op een andere manier beoordelen en/of wil je je beoordeling verbeteren? Doe dan mee met deze workshop 'eenheid in beoordeling' gegeven door Sander Dijksma. Deze workshop is nuttig voor alle kaderfuncties. 
  2. EHBBO bijscholing: Op deze kaderdag verzorgt de Medische Commissie de medische bijscholing voor ons. Sander van der Plas en Remco Berendsen hebben casuïstiek voorbereid toegespitst op ons kader inclusief casus die zij zelf recent hebben meegemaakt tijdens een tocht.
  3. Omgaan met groepen: Ben jij benieuwd hoe je met verschillende groepen omgaat? Loop je er soms tegenaan dat je niet goed over kunt brengen wat je voor ogen hebt? Volwassen, kinderen of mensen met een rugzak? Geef je op voor deze workshop om handvatten te krijgen om met verschillende groepen om te gaan. Marcel Berger neemt je mee tijdens deze workshop.
  4. Feedback (geven, krijgen en omgaan met): Tijdens deze workshop gaan we in op de verschillende manieren van feedback geven en krijgen. Je oefent met zowel feedback ontvangen als geven. Vanuit TopOpleiders komt er een expert op het gebied van feedback.

Klaas Willems: Laat je tijdens de lunch inspireren door Petzl-atleet Klaas Willems. Klaas is een Belgische klimmer met een ongeneeslijke ziekte, die al jaren in zijn 'reservetijd' leeft. Onlangs heeft hij nog een nieuwe 8A geopend. Klaas komt vertellen over zijn drive en doorzettingsvermogen. Ook gaan we kijken naar de nieuwe film die is gemaakt over zijn verhaal.

Jeff Mercier: Na afloop van het kaderprogramma nodigen we jullie ook graag uit om naar Rab-atleet Jeff Mercier te komen luisteren. Jeff werkt in Chamonix als berggids en is actief bij de bergredding. Hij onsightte 8A, opende diverse technische ijslijnen en klom een van de moeilijkste mixed routes ter wereld: Jedi Mind Tricks (M14). Luister naar het verhaal van een ervaren multitalent die nog lang niet is uitgespeeld in de bergen.

Rab Kaderactie 2023
Net als elk jaar heeft Rab ook dit jaar weer een mooie aanbieding voor alle kaderleden van de NKBV. In 2023 kun je met een mooie korting de Rab Zanskar GTX jacket en de Rab Ascendor 35:40L Mountain Pack bestellen. Binnenkort ontvang je per mail meer informatie over hoe en waar je kunt bestellen. Tijdens de kaderdag zijn de jassen te passen en de rugzakken te bekijken op de stand van Rab op het Wandelevent.