MENU

Multipitch aantekening

Wil je instructie geven in het klimmen van multipitchroutes, ook het meerdere touwlengte deel uit de cursus outdoor voorklimmen in de rots geven? Dan is de specialisatie Multipitch iets voor jou.

De opleiding multi-pitch behandelt het geven van instructie over het klimmen van volledig behaakte multi-pitch rotsroutes in niet-alpien terrein. Bijvoorbeeld de langere routes in Freyr of Yvoir, maar ook routes in de Verdon, Riglos, Presles, Les Calanqes of Arco. Aan bod komen onder meer tactiek, abseilroutines, kennis over behaking, veilig zekeren op de standplaats, terugtrekking/redding. Artificieel klimmen of trad klimmen valt niet binnen de scope.

De opleiding
Met de aantekening multi-pitch geef je de cursus outdoor voorklimmen in de rots en je bent ook bevoegd om de bijbehorende klimvaardigheidstoetsen af te nemen. Daarbij ben je ook bij reguliere klimactiviteiten in de rots de eindverantwoordelijke op de locatie. Je stuurt hierbij Sportklimbegeleiders 2 outdoor aan.

Toelating
Allereerst moet je in het bezit zijn van het diploma Sportkliminstructeur 3 outdoor voorklimmen, of je bent in opleiding tot deze rol. In het laatste geval mag je de proeve van bekwaamheid voor de aantekening multi-pitch direct na het behalen van de proeven van bekwaamheid bij sportkliminstructeur 3 outdoor voorklimmen afleggen. Verder moet je minimaal 5b onsight kunnen voorklimmen;

Examinering
De specialisatie wordt afgesloten met een proeve van bekwaamheid voor de aantekening multi-pitch. De proeve van bekwaamheid bij Sportkliminstructeur 3 outdoor voorklimmen kan indien nodig hieraan direct voorafgaand gehaald worden. Wanneer je voorgenoemde niet haalt, kun je logischerwijs niet deelnemen aan de proeve van bekwaamheid voor de aantekening Multi-pitch.

Inschrijven
Voor mogelijke opleidingsdata verwijzen we je naar jouw opleidingscentrum. Je kunt je hier aanmelden voor de opleiding.

Doorstroming
Naast de reguliere doorstroommogelijkheden zoals de opleiding tot Sportklimtrainer of praktijkbegeleider, is het mogelijk andere aantekeningen te halen aanvullend op de licentie SKI-OV zoals Trad, IJsklimmen, Drytoolen of Klettersteig.


Meer informatie
Het uitgewerkte kwalificatieprofiel van de opleiding vind je in de digitale leeromgeving. Voor meer informatie over de NKBV-opleidingen kun je contact opnemen met de NKBV academie. Wij zijn bereikbaar via:
Telefoon: (0348)485098
E-mail: opleidingen@nkbv.nl