MENU

Database

Thalay Sagar Expeditie

2003
Najaar

Berg: Thalay Sagar (6904m)

India
Garhwal, Himalaya
✓ Top behaald

  • Team
    Mike van Berkel, Cas van de Gevel, Melvin Redeker
  • Resultaten
    Nieuwe route (800m + 400m approach, ED-, VI 5.8 A1 AI5) via noordoostwand en zuidoostgraat, 8e beklimming van de berg ooit
  • Stijl
    Alpiene stijl

Na een eerdere poging in 2001 keerden Cas van de Gevel, Mike van Berkel en Melvin Redeker in 2003 terug om Thalay Sagar (6904m) te beklimmen. Ditmaal zijn ze succesvol en lukt het ze een route te openen door de nog niet eerder beklommen noordoostwand van de berg.

Over Thalay Sagar

De Thalay Sagar is een berg in de Gangotrigroep in de Garhwal Himalaya. De berg ligt in de Noord-Indiase staat Uttarakhand. Vanwege zijn granieten wanden is Thalay Sagar een van de moeilijkst te beklimmen pieken uit de Garhwal Himalaya. Pas in 1979 werd de berg voor het eerst beklommen door Roy Kligfield, John Thackray en Pete Thexton via het noordwest-couloir en de westgraat.

Het verhaal van deze expeditie

In een klein, perfect op elkaar ingespeeld team bereikten Cas van de Gevel, Mike van Berkel en Melvin Redeker in 2003 de top van deze indrukwekkende berg. Het is nog altijd de moeilijkste route die door een Nederlands team in de Himalaya werd geklommen. Hoe lukte het de drie jongens om een weg te vinden door de complexe noordoostwand van Thalay Sagar?

Lees het volledige verhaal, inclusief prachtige foto's hieronder.

Verhalen

Lees het verhaal over deze expeditie

Bekijk het verhaal: Gouden klimtrio bedwingt Thalay Sagar
Deel jouw foto’s, notities of andere informatie met ons en maak deze expeditie compleet.
Informatie delen