MENU

Workshops met Bergsportreizen

Vanuit de HerBerg worden elk jaar verschillende workshops georganiseerd door Bergsportreizen, de reisorganisatie van de NKBV. De HerBerg is de ideale uitvalsbasis om dichtbij huis kennis te maken met verschillende bergsport activiteiten. Hiermee leg je een goede basis voor het echte werk in de bergen.

Aanbod

Met de workshops leer je meer over bergsport, zoals klettersteigen, weerkunde, alpiene touwtechnieken en fotografie. Kom meer te weten over welke activiteiten je kunt ondernemen met je kinderen of hoe je een GPS gebruikt. Ook wandeltechnieken komen aan bod, evenals de workshop weerkunde waarin je leert het weer in de bergen te voorspellen.

Workshop bergwandelen met kinderen

Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen (2-7 jaar) organiseert Bergsportreizen de workshop Bergwandelen met kinderen. Ervaar hoe het er in de bergen aan toe gaat en welke activiteiten je kunt ondernemen met je kinderen. Je leert alles over planning, uitrusting, wandeltechniek, veiligheid, gezondheid en alpiene gevaren en weer onder het motto 'voorbereid, verantwoord en fit de bergen in'. De ideale opstap naar een bergwandelvakantie met kinderen.

Meer info

Bergwandelen met kinderen

Bergwandelen voor volwassenen

Workshop bergwandelen 18+

Een driedaagse workshop voor de beginnende bergwandelaar. Tijdens de bergwandelworkshop leer je over tochtvoorbereiding, oriëntatie, planning, uitrusting, wandeltechniek, het weer, alpiene risico's, milieu, gezondheid en veiligheid. Na deze cursus kun je goed voorbereid de bergen in.

Meer info

Workshop GPS

Jezelf goed kunnen oriënteren, is een voorwaarde om veilig en plezierig bergtochten te maken. Leer kaartlezen, en je kompas en GPS gebruiken. Vanuit de HerBerg ben je tijdens de workshop een weekend lang bezig met maart, kompas en GPS. Kaartlezen heeft te maken met hoogtelijnen, schaalverdeling, standplaatsbepaling en het 1-2-3-kompassysteem. Daarnaast leer je routes uitzetten en waypoints bepalen met de GPS. Na de workshop ben je in staat zelfstandig je weg te vinden.

Meer info

Workshop GPS

Workshop fotografie

Workshop fotografie

Een driedaagse workshop voor de beginnende fotograaf. De workshop heeft een praktisch karakter, je oefent veel met scherptediepte, weet wanneer je de sluitertijd moet aanpassen en je krijgt tips over compositie en het gebruik van ISO-waarden. Aan het einde van de dag bespreken we de foto's en krijg je feedback op je gemaakte werk. Het decor is natuurlijk de idylische omgeving van Sy.

Meer info