MENU

Workshops met Bergsportreizen

Vanuit de HerBerg worden elk jaar verschillende workshops georganiseerd door Bergsportreizen, de reisorganisatie van de NKBV. De HerBerg is de ideale uitvalsbasis om dichtbij huis kennis te maken met verschillende bergsportactiviteiten. Hiermee leg je een goede basis voor het echte werk in de bergen. Denk hierbij aan klettersteigen, weerkunde, alpiene touwtechnieken, fotografie, kaart, kompas & GPS en bergwandelen met kinderen.

Aanbod

Bergwandelen 18+

Bergwandelen 18+

Een driedaagse workshop voor de beginnende bergwandelaar vanuit de HerBerg in Sy. Prachtig gelegen aan de rivier de Ourte, midden in de Ardennen. Tijdens de bergwandelworkshop leer je meer over tochtvoorbereiding, oriëntatie, planning, uitrusting, wandeltechniek, weer, alpiene risico's, milieu, gezondheid en veiligheid. Na deze cursus kun je goed voorbereid de bergen in.

bekijk de workshop

Bergwandelen voor gezinnen met kinderen van 2-7 jaar

Bergwandelen voor gezinnen met kinderen van 2-7 jaar

Ervaar hoe het er in de bergen aan toe gaat en welke activiteiten je kunt ondernemen met je kinderen. Je leert alles over planning, uitrusting, wandeltechniek, veiligheid, gezondheid, alpiene gevaren en weer onder het motto 'voorbereid, verantwoord en fit de bergen in'. De ideale opstap naar een bergwandelvakantie met kinderen.

bekijk de workshop

Bergwandelen voor gezinnen met kinderen van 8-14 jaar

Bergwandelen voor gezinnen met kinderen van 8-14 jaar

Je ervaart hoe het er in de bergen aan toe gaat en leert welke activiteiten je met je kinderen kunt ondernemen. Onder het motto 'voorbereid, verantwoord en fit de bergen in' leer je alles over tochtvoorbereiding, planning, uitrusting, wandeltechniek, weer, alpiene gevaren, gezondheid en veiligheid. De ideale opstap naar een bergwandelvakantie met kinderen.

bekijk de workshop

Kaart, kompas en GPS

Kaart, kompas en GPS

Jezelf goed kunnen oriënteren, is een voorwaarde om veilig en plezierig bergtochten te maken. Leer kaartlezen en je kompas en GPS gebruiken. Kaartlezen heeft te maken met hoogtelijnen, schaalverdeling, standplaatsbepaling en het 1-2-3-kompassysteem. Daarnaast leer je routes uitzetten en waypoints bepalen met de GPS. Na de workshop ben je in staat zelfstandig je weg te vinden.

bekijk de workshop