MENU

Trailrunnen in de omgeving van Sy

Steeds meer hardlopers trekken de bergen in om daar trailrunning te ontdekken. Het hardlopen over natuurlijke ‘offroad’ paden kan overal! De omgeving van Sy is prachtig om op je trailrunschoenen te verkennen. Een mooie bosrijke omgeving, smalle paadjes en veel hoogteverschillen geven je het ultieme trailgevoel. Als je kunt hardlopen, kun je je aan trailrunning wagen. Welke afstand en snelheid maakt niet uit. Als je meer belang hecht aan de beleving van de natuur en minder aan snelheid, dan is trailrunning vast iets voor jou. De meeste trailrunners hebben een avontuurlijke geest en vinden het geweldig om te dwalen en zo de mooiste routes te ontdekken, samen of alleen. De sport kenmerkt zich door het grote plezier in de beleving. Laat je onderweg verrassen door heerlijke smalle paadjes (single tracks), natuurlijke hindernissen zoals bomen, heuvels, bergen, rotsen, en soms vind je zelfs een beek op de route die je moet doorkruisen. Wil je beginnen met trailrunning?

Beginnen met trailrunnen

Het is eigenlijk één groot avontuur

Bij hardlopen ligt de nadruk vaak op snel, sneller, snelst. Bij trailrunnen ligt de nadruk op zoveel mogelijk plezier, de mooie uitzichten en het liefst ook nog een vleugje avontuur. Je beleeft de natuur heel intens, omdat je er dwars doorheen loopt en het onderdeel is van je route, wat enige of grote behendigheid van je vraagt en voor veel plezier kan zorgen.

TRAILRUNNING is ZO GAAF

Ben je benieuwd hoe je leuke trails kunt ontdekken? In België is trailrunning ook al snel een andere ervaring dan in Nederland. Je ervaart nog meer de natuur om je heen, eindeloze bossen, wortelpaden, lange klimmen en heerlijke slingerende paden omlaag. Kijk eens in de NKBV-Tochtenwiki, want elke wandelroute kun je natuurlijk ook trailrunnen.

WAAR ZIJN DE MOOIE TRAILs?

Terug naar overzicht