MENU

Kanoën in de omgeving van Sy

Ben je in de Ardennen, dan is kanoën een van de activiteiten die je zeker niet mag overslaan. Kanoën op de Ourthe, de Lesse, de Amblève of de Semois is en blijft een verrassende en verfrissende sportieve activiteit. Het water kabbelt doorgaans in een rustig tempo voort, met af en toe een kleine waterkering. Een spannend en afwisselend landschap. Na elke bocht is het uitzicht weer anders met mooie doorkijkjes. Onderweg geniet je van een veelheid aan vogels en met een beetje geluk zie je wild in de wei. Ook zijn er meerdere plekken om lekker te pauzeren, een hapje te eten of wat te drinken. Puur en ongedwongen peddelplezier door de prachtige en ongerepte natuur van de Belgische Ardennen.

Meer informatie

Ourthe

Kanovaren op de Ourthe kan het beste in het voorjaar en najaar. Er valt dan voldoende regen voor een goed waterpeil, en dan zijn de stroomversnellingen ook aanwezig. Op de website van Wallonie.be kun je kijken of de waterstand goed is en of het varen met kano's en kajakken is toegestaan. Mocht het zo zijn dat er in de zomer niet gevaren kan worden op de Ourthe, dan kun je altijd uitwijken naar een andere rivier zoals de Ambleve. Op de Ourthe zijn er talloze route te bevaren.

Nisramont

Het stuwmeer van Nisramont wordt gevoed door de Ourthe en kan dienen als vertrekpunt voor een leuke kanotocht over de Ourthe. Sowieso is het stuwmeer een leuke plek om te bezoeken in de zomer, want op het meer kun je ook andere watersporten beoefenen. Maar als je komt om te kanoen, dan is deze tocht van 21 kilometer naar La Roche-en-Ardenne voor de echte bikkels. Trek voor deze tocht zeker 5 tot 6 uur uit.

Het is belangrijk om bij zulke lange tochten een goede voorbereiding te treffen. Neem voldoende water en eten mee en vergeet ook zeker niet de zonnebrandcrème! Daarnaast is het van belang dat je een goede conditie hebt, want het is een flink stuk en de belasting op de schouders is groot.

Durbuy

Maar er zijn nog vele andere routes die je kunt afleggen per kano. Zo kun je ook beginnen met een kanotocht in de kleinste stad ter wereld, Durbuy. Een mooie route van 10 kilometer is die naar het nabijgelegen Durbuy. Het is een schitterende route met kleine stroomversnellingen; onderweg kom je schitterende rotsformaties tegen. Ook zijn er kleine steenstrandjes waar je even kunt aanmeren voor een korte pauze. Een andere mooie route is die van Grandhan naar Barvaux. Deze kanotocht is 18 kilometer lang en staat bekend om de mooie flora en fauna.

De lange routes worden niet aangeraden voor tochten met kinderen. Het gaat dan meer om het plezier op het water!

Terug naar overzicht