MENU

Zo onderhoud je outdoorkleding met Nikwax

Wandelen doen wij altijd. Ook als het regent. Dan wil je natuurlijk wel dat je kleding waterbestendig blijft. Een waterdichte uitrusting waar we op kunnen vertrouwen is wel zo fijn tijdens een wandeling in de natuur. Maar hoe verzorg en onderhoud je je outdoorkleding op een duurzame manier?

Als klim- en bergsporter ga je natuurlijk goed voorbereid op pad. En daar hoort de juiste (waterdichte) kleding ook bij. Kleding die je ook beschermt tegen een flinke regenbui. Maar niet alleen een regenbui kan voor een klam gevoel zorgen. Je kleding kan vuil worden, van modder, maar ook omdat je zweet. Als je kleding onvoldoende ademt kan de waterdamp niet ontsnappen en ontstaat er condensvorming aan de binnenkant van je kleding, waardoor je een koud en klam gevoel krijgt.

Vuil trekt water aan

Dit geldt niet alleen voor de binnenkant, maar ook voor de buitenkant. De buitenstof heeft een DWR (Durable Water Repellency) behandeling gehad waardoor de buitenstof geen water opzuigt. Trekt jouw kledingstuk toch water aan, dan kunnen dit de oorzaken zijn:

  • de stof is vuil
  • je hebt je waterdichte kledingstuk gewassen met een normaal wasmiddel: normale wasmiddelen laten resten achter die water aantrekken (hydrofiele resten), normale wasmiddelen moeten dus worden vermeden
  • de DWR bescherming is uitgewerkt

Reinigen en impregneren

Gewone wasmiddelen laten een dunne waterabsorberende laag achter die de duurzame waterafstotendheid maskeert en zijn dus absoluut niet geschikt om je outdoorkleding mee te wassen. Nikwax Tech Wash is speciaal ontworpen om outdoorkleding te reinigen en is geoptimaliseerd voor ademende, waterdichte stoffen. Nikwax TX.Direct laat een flexibele waterafstotende behandeling achter op de individuele vezels, waardoor de kleding niet nat wordt, vochtdamp doorlaat en het ademend vermogen behouden blijft.

Zo reinig je je kleding

Welk onderhoud kan je regelmatig doen?

Was je kleding regelmatig met Nikwax Tech Wash. Na 4 tot 6 keer wassen met Nikwax Tech Wash kun je, indien je kleding toch water opzuigt, je kleding impregneren met NIkwax TX.Direct. Testen of je kleding nog waterdicht is? Houd het item onder de kraan en kijk of er waterdruppels op het oppervlak van het materiaal blijven zitten. Doe dit bijvoorbeeld na het wassen terwijl het kledingstuk nog nat is.

Nikwax Duopack extra voordelig

Nikwax Duopack extra voordelig

Onze bestverkochte producten verkrijgbaar als Duopack:

  • Tech Wash reinigt, herstelt de waterafstotende werking en geeft je materiaal een nieuw ademend vermogen

  • TX.Direct Wash-in is een hoogwaardig impregneermiddel die waterafstotend is en het ademend vermogen doet herleven zonder drogen in de droogtrommel

Van 24,95 voor 17,45

Meer voordelen

Als je je kleding regelmatig reinigt en waterdicht maakt met Nikwax, blijf je droog en comfortabel tijdens al je avonturen, omdat je kleding condens naar buiten laat en voorkomt dat er regen binnendringt. Bovendien ziet je kleding er schoon uit en ruikt het lekker fris. Het gaat langer mee, daar bespaar je weer geld mee en ga je dus verspilling tegen.

Nikwax en duurzaamheid

Genieten van het buitenleven hoeft niet veel geld te kosten: Al de producten van Nikwax zijn op waterbasis en we hebben nooit PFC's gebruikt. Als onderdeel van de voortdurende inzet voor zowel mens als planeet, zijn al de operationele koolstofemissies in evenwicht en wordt 1% van de omzet gedoneerd aan sociale en ecologische doelen.

Door goed voor je outdoorkleding te zorgen, investeer je niet alleen in comfort, maar ook in de levensduur van je uitrusting en het behoud van onze planeet. Voordat je op een nieuw avontuur gaat kan een beetje zorg en liefde veel (droog!) plezier opleveren onderweg.

nikwax.com