MENU

Rab - Microlight Down-collectie

Rab's nieuwe Microlight Down-collectie

Duurzame warmte voor elk bergavontuur

Het is bijna 40 jaar geleden dat de eerste slaapzak van de Britse outdoorfabrikant Rab met de hand werd gesneden, genaaid en gevuld. Het is daarom geen verrassing dat dons een integraal onderdeel is van Rab's Masters of Insulation-erfgoed en dat het wordt gebruikt in veel van Rab's hoogwaardige producten die maximale bescherming en comfort bieden voor elk soort bergavontuur.

Rab is er trots op dat al het dons dat ze gebruiken ethisch verantwoord is. Vanaf de herfst van 2020 wordt de iconische en best verkochte Microlight-donscollectie van Rab volledig bijgewerkt en duurzamer dan ooit tevoren, met gebruik van P.U.R.E Recycled Down en 100% gerecyclede buitenmaterialen.

Waarom gerecycled dons gebruiken?

Het gebruik van gerecycled dons betekent:

  • Minder afval naar de stortplaats brengen omdat dons eindeloos recyclebaar is;
  • Behoud van de integriteit als waardevol materiaal;
  • Terugwinning van afval na consumptie, zoals beddengoed en kussens;
  • Minder water gebruiken, minder energie gebruiken en resulteren in een lagere CO2-voetafdruk dan maagdelijk dons.

Hoe wordt gerecycled dons geproduceerd?

Gerecycled dons is ganzen- of eendendons dat is gerecycled uit postconsumentenbronnen; donzen dekbedden en kussens. Het gerecyclede dons wordt gewassen, met stoom gedroogd, gesteriliseerd en gesorteerd en vormt een hoogwaardig alternatief voor het inkopen van nieuwe materialen en vermijdt het storten van afvalproducten.

Vanwege het inkoopmechanisme kan gerecycled dons niet worden herkend als houder van de RDS, maar kan het worden gecertificeerd volgens de Global Recycled Standard (GRS); een internationale, vrijwillige, volledige productnorm die eisen stelt aan de certificering door derden van gerecyclede inhoud, bewakingsketen, sociale en milieupraktijken en chemische beperkingen.

Er wordt geen eend of gans gefokt of gehouden met als enig doel het oogsten of veren. Pluimvee wordt voornamelijk voor menselijke consumptie gekweekt. Ca. 98% van het wereldwijd geproduceerde dons en veren is een natuurlijk bijproduct van de pluimveehouderij of vleesproductie (bron: European Down and Feather Association).

Wat is P.U.R.E gerecycled dons?

P.U.R.E is het eerste gerecyclede dons dat is gecertificeerd volgens de Global Recycled Standard (G.R.S). P.U.R.E-producten zijn verkrijgbaar in verschillende vulvermogenskwaliteiten en bieden hetzelfde thermische isolatiepotentieel als virgin dons. Dons en veren gecertificeerd volgens P.U.R.E worden op dezelfde manier behandeld als virgin dons.

De nieuwe Microlight-stijlen - Gemaakt voor duurzaamheid

In de herfst van 2020 komen Rabs best verkochte Microlight-donsjacks terug met een geüpdatete ontwerpesthetiek, body-mapped baffle-technologie en gerecyclede materialen; het verbeteren van wat al het definitieve donsjack met microbaffle is, of je nu op zoek bent naar veeleisende alpiene avonturen of dichter bij huis klimt.

Met behulp van body mapping-principes en een combinatie van micro- en nano-schotten, wordt de 700FP-dons nu intelligent verdeeld door de jas en levert meer warmte aan de kern van het lichaam waar het het meest nodig is. Zeer technische Pertex Quantum ripstop nylon stoffen bieden uitstekende bescherming en zijn zacht en opvouwbaar.

De nieuwe Microlight-collectie bevat de Microlight Alpine-jas, de Microlight-jas en het Microlight-vest, zowel voor mannen als voor vrouwen. Deze stijlen houden je beschermd en warm bij elke vorm van bergactiviteit waar warmte, gewicht en packability voorop staan. De Microlight-jassen kunnen worden gebruikt als het perfecte laagje voor klimmers en bergbeklimmers en als een aanpasbare, op zichzelf staande jas voor dagelijks gebruik.

Ga voor meer informatie over het hele Microlight-assortiment naar:

RAB