MENU

Kathmandu: al ruim 25 jaar de Outdoor Specialist

25 jaar geleden richtte klimmer Ray Delaney de outdoorwinkel Kathmandu op in hartje Utrecht. Hij was ervan overtuigd dat er bestaansrecht was voor een plek waar de klant gezien wordt en eerlijk advies krijgt van deskundig personeel. Hij geloofde in een lange-termijnrelatie met de klant. Daarnaast wist hij vanuit zijn klimexpertise dat een kwalitatief goede uitrusting niet alleen van levensbelang kan zijn, maar ook comfortabel moet zijn.

De drie hoofdpijlers van Kathmandu zijn dan ook: de klant centraal, medewerkers die weten waar ze het over hebben en een breed kwaliteitsassortiment. Zo voert Kathmandu al vanaf dag één al RAB in de collectie, een inmiddels gerenommeerd merk dat destijds nog onbekend was in Nederland. Ook andere prachtige merken als Blue Ice, Petzl, Black Diamond, Edelrid en Patagonia hebben bij Kathmandu hun plek gevonden.

Hans Hormann is al vanaf het begin bij Kathmandu betrokken en werd later mede-eigenaar. Samen hebben Ray en Hans de winkel opgebouwd. Na al die jaren kunnen we stellen dat de winkels de tand des tijds hebben doorstaan: vorig jaar werd het 25-jarige jubileum gevierd in de vestigingen in Amsterdam, Nijmegen en Utrecht.

Het vloeroppervlak van de winkels is uitgegroeid tot ruim 2000 m2, en ook de kathmandu.nl website en de vernieuwde webshop draaien op volle toeren… maar de down-to-earth mentaliteit blijft. Verbouwingen worden zelf gedaan, er zijn geen gelikte marketingcampagnes of dure externe professionals.

De ideeën van 25 jaar geleden blijken nog steeds actueel. Zo had Kathmandu met het verbod op gratis plastic tassen in 2016 geen moeite: al vanaf de begindagen worden de aankopen meegeven in papieren tassen. Het is ook niet zo gek dat juist outdoor-mensen, die het liefst de hele dag in de natuur zijn, begaan zijn met de wereld om hun heen.

In deze tijd met alle grote (online) aanbieders blijft Kathmandu een eigen koers varen en is er vertrouwen in de toekomst. Juist nu ook blijkt dat klanten het persoonlijke contact, gedegen advies en kwaliteitsmerken erg waarderen.

Winkels in Amsterdam, Nijmegen, Utrecht en online.

bezoek kathmandu