MENU

New Hanwag Ferrata Low Light

Een zeer lichte maar tegelijk zeer robuuste lage schoen voor klettersteigen en technisch terrein

Hanwag Ferrata - Your Rock Partner

Na de succesvolle introductie van de Ferrata II GTX vorig jaar, breidt Hanwag haar alpine collectie uit met twee nieuwe modellen: de Ferrata Low en de Ferrata Low Light.

Ferarata Low

Deze veelzijdige lage klettersteig schoen combineert zonder compromissen kletterperformance met loopcomfort. Een zeer solide en betrouwbare metgezel tijdens het klettersteigen die echter ook een snelle en comfortabele aanlooproute mogelijk maakt. Het bovenwerk is naadloos opgetrokken uit vrijwel onverwoestbare polyurethaan garens en is voorzien van een beschermende teenkap uit robuust gummi.

De speciale Futura tongconstructie past zich aan de natuurlijke anatomie van de voet aan en voorkomt bovendien het wegdraaien van de tong.

De TubeTec zoolconstructie, waarbij een TPU-tube de zachte PU-kern van de tussenzool beschermt, biedt de perfecte combinatie tussen demping, krachtoverdracht en grip.

De Ferrata Low heeft een waterdichte en goed ventilerende Gore-Tex® -voering en is verkrijgbaar in een specifieke heren- en damesleest.

Adviesprijs €249,95

Ferrata Low Light

De Hanwag Ferrata Low Light is een zeer lichte maar robuuste lage Rock-schoen voor klettersteigen en technisch terrein. De sterke polyurethaan garens in het naadloos opgetrokken bovenwerk beschermen de schoen op de meest kwetsbare punten en reduceren het gewicht. Net als de Ferrata Low heeft de Ferrata Low Light een speciale Futura tongconstructie en is deze schoen voorzien van een TubeTec zoolconstructie.

De Ferrata Low Light is verkrijgbaar met een textiele of een waterdichte Gore-Tex®-voering, in een specifieke heren- en damesleest.

Adviesprijs vanaf €219,95,-

TubeTec zool: lichtgewicht en veerkracht in optima forma

Zoals bij veel zolen van wandelschoenen het geval is, bestaat bij TubeTec de kern van de zool uit veerkrachtig PU. Maar in dit geval ligt de PU kern ingebed in een ‘tube’ buitenzool van TPU in een driedimensionale constructie. Deze beschermt de PU tussenzool tegen beschadiging en uitlopen en zorgt tevens voor aanvullende stabiliteit. Omdat het materiaal van de buitenzool bovendien optimaal bestand is tegen beschadiging wordt de levensduur van de zool aanmerkelijk verlengd.

Perfecte grip en tractie op elk terrein

De grote mate van duurzaamheid maakt TubeTec geschikt voor alle soorten ondergronden en daarmee voor toepassing bij schoenen voor uiteenlopende doeleinden. Hanwag combineert de TubeTec technologie met de Hanwag 3D PrismBase technologie, die zorgt voor een aanzienlijke gewichtsbesparing in vergelijking met conventionele zoolconstructies. Onafhankelijke profieldelen onder de voorvoet en hiel completeren deze innovatieve zool. De speciale TubeTec mix van rubber en kunststof garandeert een perfecte grip en tractie op elk type terrein.

Net als alle andere modellen van Hanwag zijn de Ferrata modellen verzoolbaar en Europees vervaardigd.

Bekijk hier de verschillende uitvoeringen:

Ferrata Low en Ferrata Low Light voor heren en dames

meer informatie