MENU

Wandelen door de 5 mooiste nationale parken van Vietnam

De vele nationale parken van Vietnam zijn enorm divers en bieden een schitterend decor voor wandeltochten.

Vietnam beschikt over talloze vogelsoorten, zoogdieren en insecten, een divers zeeleven en een prachtige flora. Vietnam heeft tropische laaglanden, dichtbeboste hooglanden, ongerepte stranden en glooiende heuvels. Met alle adembenemende uitzichten vanaf de bergtoppen en vele bezienswaardigheden weet je misschien niet goed waar te beginnen. Hier een aantal tips.

1. Vu Quang National Park

De kust in het centrale noorden van het land verbergt een schat aan biodiversiteit: het nationaal park Vu Quang. Men vindt er de Saola (ook wel de Aziatische eenhoorn genoemd, omdat hij uniek en bedreigd is), de reuzenmuntjak en het zwarte hert. De lange bergketens en hellingen, evenals de rivieren en beken maken het tot een perfecte locatie voor een wandeltocht. Tijdens de wandeling kun je er zelfs apen aantreffen. Vu Quang is nog relatief onontdekt door buitenlandse toeristen. Maak een wandeling door het Truong Son-gebergte en geniet van de geur van de bloemen en de bijzondere vlinders. Het beste moment om het park te bezoeken is tijdens het droge seizoen, dat in mei begint en aan het einde van de zomer eindigt.

2. Cat Ba National Park

Het eiland Cat Ba en zijn nationale park zijn zeer populair onder toeristen vanwege de ligging dicht bij de hoofdstad. Met de auto is men vanuit Hanoi in slechts twee uur bij deze door UNESCO beschermde baai. Dit nationale park is verbonden met Halong Bay, een van de populairste attracties van Vietnam. Behalve de beroemde bootcruises kunt je er ook fantastisch wandelen. Een tocht van vijf uur brengt je naar een drijvend dorp en naar Frog Lake. Viet Hai, de grot van Trung Trang en de stad Cat Ba zijn aanraders om te bezoeken. Hier kun je heerlijke zeevruchten proeven. De beste periode voor een bezoek is van februari tot mei en van augustus tot november.

3. Phong Nha-Ke Bang National Park

Phong Nha-Ke Bang, in de provincie Quang Binh in het centrale gedeelte van Vietnam, herbergt een van de grootste grotten ter wereld. Een bezoek aan dit nationaal park zal een onvergetelijke ervaring zijn. Boottochten voeren je door de meer dan 300 grotten, maar je kunt er ook uitstekend rotsklimmen en wandelen door de bossen.

4. Bach Ma National Park

Bach Ma, dicht bij de stad Da Nang, bestaat uit drie afzonderlijke gebieden, waarvan het centrum streng beschermd wordt. Typische activiteiten hier zijn wandelen naar de watervallen en klimmen naar de top van de berg Vong Hai Dai op 1.440 meter. Het bereiken van de top (onder begeleiding) is het hoogtepunt van een bezoek. Om het nationaal park Bach Ma te bezoeken, kun je het vliegtuig nemen naar Da Nang. Het park ligt op ongeveer 60 kilometer van deze stad. Andere opties om naar Da Nang te reizen zijn een georganiseerde tour, het huren van een motor of waag een poging met het openbaar vervoer.

5. Natuurreservaat Pu Luong

Het natuurreservaat Pu Luong is een echte verborgen parel in het noorden van Vietnam. De afgelopen jaren heeft het zich ontpopt tot een van de belangrijkste bestemmingen in het land voor ecotoerisme. Er zijn verschillende programma’s om de flora en fauna te beschermen en de etnische minderheden die in het park wonen zijn actief betrokken bij de wandeltochten

Pu Luong heeft een charmant landschap met bergen in de mist, gehuchten met houten huizen en grote rijstvelden. De bamboe watermolens die het water van de beken naar de rijstvelden overbrengen zijn een typisch kenmerk van het park. Door welk deel van het park je ook wandelt, je zult getrakteerd worden op spectaculaire uitzichten.

E-visum

In de eerste plaats is het van essentieel belang dat reizigers goed zijn voorbereid om het land binnen te komen. Gelukkig is de aanvraagprocedure voor een visum Vietnam relatief simpel. Sinds 2018 is het mogelijk het visum Vietnam online aan te vragen. De Vietnamese ambassade raadt reizigers aan het elektronische visum aan te vragen in plaats van een visum on arrival. Het voordeel van het elektronische visum voor Vietnam is dat je bij aankomst op het vliegveld niet in de rij hoeft aan te sluiten en je bespaart je bovendien de kosten voor de stempel in je paspoort (stamping fee). Het e-visum Vietnam is 30 dagen geldig, dus genoeg tijd om meerdere wandeltochten te maken door de prachtige nationale parken van Vietnam.

meer info