MENU

Sheffield Outdoor City

Sheffield is de perfecte bestemming voor wie het liefst altijd buiten is. Deze Engelse stad ligt in South Yorkshire en staat bekend als The Outdoor City.

Een stad met geweldige plekken om te wandelen, met mountainbikeroutes van wereldklasse en een prachtig gebied om te klimmen: Peak District.  In Peak District zijn er talloze klimroutes op rotsblokken, randen, rotsen en steengroeven, een mekka voor klimliefhebbers!

In de klimsport hoofdstad van de UK zijn er voor zowel beginnende klimmers als gevorderden genoeg uitdagingen. Door dit brede scala aan klimmogelijkheden hebben topklasse klimatleten The Outdoor City tot hun thuis gemaakt en bestaat de klimgemeenschap uit 10.000 man!

Klimmen in Sheffield gaat niet alleen over de rotsen en gritstone. Aangezien het weer in Engeland vrij onvoorspelbaar en wisselvallig kan zijn, laat Sheffield haar klimgemeenschap niet in de kou staan. Sheffield heeft vier indoor klimmuren. Beginnende klimmers kunnen hier onder begeleiding de techniek leren en gevorderde klimmers kunnen hier oefenen voordat ze aan het outdoor Stanage Edge beginnen.

Hoewel Stanage Edge, gelegen in Peak District, met name beroemd is om de traditionele wijze van klimmen schuilt er in de rotsblokken onder Stanage Edge een eigen geschiedenis. Stanage Edge, 25 minuten vanaf het stadscentrum, is de langste rotsformatie van Groot-Brittannië. Met een hoogte van meer dan 458 meter en 1000 mogelijke routes, is Stanage Edge met zijn bizarre vorm en grove gritstone-rotsen, een van de populairste ontmoetingsplaatsen voor klimfans van over de hele wereld.

In het stadscentrum van Sheffield vind je ook artificial boulders, die de natuurlijke rotsblokken en platen van het Peak District nauw nabootsen. Dit is een leuke en handige manier voor zowel beginners als gevorderden om aan hun techniek te werken. Alle rotsblokken hebben verschillende vormen, maten en moeilijkheidsgraden en het allermooiste: je kunt ze gratis beklimmen.

Burbage Valley, 30 minuten met de auto of bus vanaf het stadscentrum, biedt een gevarieerd aanbod voor gritstone-klimmers. Hier zijn toegankelijke routes en boulder uitdagingen te vinden voor de beginnende klimmers, maar ook krachtige beklimmingen voor degene die opzoek zijn naar een echte uitdaging.

Dan is er ook nog Rivelin Edge dat 20 minuten vanaf het stadscentrum ligt. Rivelin Edge is klein maar perfect gevormd en charmant. Hier klim je midden in het uitgestrekte bos van zilverberken met keuze uit acht verschillende routes. Uniek aan deze klimplek: om je heen grazen er vele schapen.

Kom naar de klimhoofdstad van de UK en ontdek het zelf!

Beeld: OC_SMcQueen