MENU

Kitzbüheler Wandelweek voor Genieters

Op 12-9-2019 combineert Kitzbühel sport, lifestyle en lekker eten. Dit maakt de Kitzbüheler Wandelweek voor Genieters tot een hoogtepunt in de kleurrijke herfst.

Themawandelingen onder leiding van een gids voor het hele gezin, voor fijnproevers en sportievelingen, omlijst door muziek, culinaire lekkernijen en veel gezelligheid – dat zijn de ingrediënten van de Kitzbüheler Wandelweek voor Genieters in een notendop. De hele week laat de regio zich van zijn beste kant zien: met het KITZ Kulinarik Festival – het culinaire festival in de binnenstad van Kitzbühel, met wandelingen over de glooiende bergweiden van de Kitzbüheler Horn, met themawandelingen in de vakantiedorpen over water, landbouw en tradities en met de legendarische Hahnenkamm in de zomer.

Kitzbühel Culinary Hiking Weekend

OPENING | 12-9-2019

Op donderdag 12 september is de opmaat van de Wandelweek voor Genieters met de huldiging van de nieuwe wandelhotels en de certificering van de regio met het Europees Wandelkeurmerk. De feestelijke onthulling van de twee wandel-informatiepunten in Reith en Aurach vormt de afsluiting van een innovatief gemeenschappelijk project over thema-positionering en ontwikkeling van de regio als wandelbestemming.

KITZ KULINARIK FESTIVAL | 13 + 14-9-2019

De Wandelweek voor Genieters begint pas echt goed met het KITZ Kulinarik Festival. Dit culinaire festival biedt op vrijdag 13 september van 15.00 – 22.00 uur en op zaterdag 14 september van 11.00 – 22.00 uur voor elk wat wils met heerlijke regionale lekkernijen. De vele kraampjes staan garant voor culinair genieten en de bijzondere festivalsfeer doet de rest. Regionale producenten, lokale restaurateurs en culinaire virtuozen presenteren hun interpretatie van de verschillende thema’s als specialiteitenmenu. Aandacht voor de bijpassende drank mag natuurlijk niet ontbreken. U kunt genieten van natuurlijk vruchtensap en deelnemen aan proeverijen van wijn en lokaal gebrouwen bier.

KITZBÜHELER HORN | 15 + 16-9-2019

Er is geen betere manier om wandelen en lekker eten te combineren dan met een mooie wandeling over de grasbergen die zo typisch zijn voor deze streek! Op zondag 15 september staat de markante Kitzbüheler Horn op het programma. Onder muzikale begeleiding wandelt u van de ene bergweide naar de andere. De beloning na afloop van dit sportieve evenement: lekkere traditionele gerechten onder het genot van gezellige muziek. Op maandag 16 september is het de beurt aan de wandelroute van Alpenhaus naar de Bichlalm, een adembenemende bergwandeling.

JOCHBERG | 17-9-2019

Van dinsdag t/m donderdag ligt de focus op de bergdorpen rond Kitzbühel. Op dinsdag staat Jochberg geheel in het teken van water. De middelzware wandelroute naar de waterval bij Sintersbach is een klassieker die op ieder moment mooi is. Een bezoek aan de mijn en de bron van het Grander Wasser, een revitaliserend bronwater, is de perfecte afsluiting van het thema kracht en energie van de schepping door water. De dorpswandeling aan het eind van de ochtend neemt u mee naar de Antlass-fontein, het zwembad in het bos en het riviertje de Jochberger Ache. De hoogtepunten onderweg? De pauzes en het boerenmuseum met aandacht voor leven en werken van de bergboeren in vroeger tijden.

REITH | 18-9-2019

Reith is een echt boerendorp. Tijdens de Wandelweek voor Genieters openen de boerderijen hun deuren voor bezoekers. Tijdens de dorpswandeling rond Reith maakt u kennis met lokale boeren en traditionele bedrijven. Natuurliefhebbers kunnen ook het glooiende landschap rond Bichlach verkennen. De wandelroute Bichlach voert u langs de drie meertjes bij Bichlach. De perfecte gelegenheid om nieuwe kracht en energie op te doen.

AURACH | 19-9-2019

Familieboerderijen die van generatie op generatie worden overgeërfd zijn kenmerkend voor het vakantiedorp Aurach. De dorpswandeling laat u kennis maken met de rijke geschiedenis en de tradities van Aurach. U komt langs het dierenpark Wildpark en het traditionele restaurant Hallerwirt en u volgt de Gamsroas-wandelroute met zijn 9 bergtoppen. Aurach zit boordevol fantastische belevenissen!

HAHNENKAMM | 20 + 21-9-2019

Aan het einde van de Wandelweek voor Genieters keert u weer terug naar Kitzbühel. Op 20 en 21 september staat de wereldberoemde Hahnenkamm in het middelpunt van de belangstelling. Zomerbeleving Streif is een nieuw parcours op de roemruchte Streif-piste met 9 stations met allerlei activiteiten en ook het populaire geocaching. Dat is afwisseling en plezier voor jong en oud! De ‘huisberg’ van Kitzbühel biedt wandelplezier voor de hele familie, adembenemende vergezichten en verfrissende bergmeren. Voor de kinderen is er een kleine verrassing.

Onze tip: op zaterdag 21 september vindt de 2. Gams-Trail Kitzbühel plaats, het trailrunning-evenement van het jaar!

reserveer startbewijs