MENU

Een groot aanbod aan wandelingen in het Berner Oberland

Er gaat niets boven een paar grillige toppen om de saaie dagelijkse routine te doorbreken: het Berner Oberland kan het verschil maken. We geven je zes ideeën voor een uitje in de Zwitserse Alpen.

De Via Alpina van Kiental naar Lenk

14 bergpassen, 20 dagetappes – de langeafstandswandelroute Via Alpina doorkruist het Zwitserse berglandschap. Maar door Adelboden-Lenk-Kandersteg gaat de zwaarste en meest lonende etappe van dit verreikende netwerk van paden: deze route bevat immers toppen als de beroemde Hohtürli-pas en het Oeschinen-meer.

Hoogtewandeling Höchst - Sillerenbühl

Het startpunt in Adelboden legt de lat al hoog: vanaf het bergstation van de stoeltjeslift gaat het uitzicht al snel richting het meer van Thun en vervolgens naar de met ijs bedekte toppen van de Berner Alpen. Zonder grote stijgingen of dalingen bereiken wandelaars hun bestemming in ongeveer drie en een half uur.

Gemmi-pas

Deze historische bergpas tussen de Zwitserse kantons Bern en Wallis werd al eeuwen geleden gebruikt door muilezeldrijvers en bekende persoonlijkheden als Thomas Cook en Mark Twain. Met zijn steendennenbossen en bergmeren is deze route boven Kandersteg een walhalla voor wandelaars geworden.

Via ferrata naar Allmenalp

Niet ver van het station van Kandersteg begint de gondel van de Allmenalp-kabelbaan te stijgen - maar veel bezoekers nemen liever het pad door de klif. Deze uitdagende klim omvat twee touwbruggen en een Tiroolse traverse kruising. Op voorwaarde dat ze geen last hebben van hoogtevrees, kunnen klimmers de klim van 550 meter (1.804 ft) in twee tot drie uur overwinnen.

Engstligen-watervallen

In zijn eigen paradijselijke paradijs is Enstligenalp de thuisbasis van de op een na hoogste waterval van Zwitserland (600 m) en een uniek alpenplateau dat wandelingen biedt langs charmante flora en fauna en Europa's hoogst gelegen 18-holes pop-upgolfbaan. Het is een ideale bestemming om de steden te ontvluchten, nieuwe energie op te doen en terug te keren naar de natuur.

AlpnessTrail

Wie van lange wandelingen houdt, heeft dankzij de AlpnessTrail toegang tot een rondweg met 13 etappes door het Saanenland en de Obersimmentaler Alpen. Met zijn zachte subalpiene topografie en het ontzagwekkende berglandschap, de intacte bergboerderijen en een hoge dichtheid aan authentieke culturele waarden, biedt de regio in het westelijke Berner Oberland de perfecte omgeving voor actieve ontspanning en duurzame zintuiglijke ervaringen in de Alpen.