MENU

De Kilimanjaro

De hoogste berg van Afrika, die met zijn witte top hoog uittorent boven de savanne van Tanzania heeft voor veel mensen een bijzondere aantrekkingskracht. De Kilimanjaro beklimmen is bepaald geen ‘walk-in-the-park’. De paden zijn soms behoorlijk steil en onderweg naar de top doorkruis je maar liefst 5 klimaatzones. Verder speelt de hoogte een grote rol bij het beklimmen van de Kilimanjaro en het behalen van de top. Kies er daarom voor om de Kilimanjaro te beklimmen met Mountain Network. Daarmee ben je gegarandeerd van professionele (Nederlandse) begeleiding, een goede acclimatisatie én een maatschappelijk verantwoorde reis.

Voor het bereiken van de Kilimanjaro trekken wij 8 dagen uit. Hiermee is de acclimatisatie optimaal en de kans op het bereiken van de top het grootst. We beklimmen de berg via de afgelegen en relatief rustige Lemosho Route, één van de mooiste en meest gevarieerde routes. Je bent relatief lang onderweg op de berg, waardoor we de kans op hoogteziekte zo klein mogelijk houden en je optimaal van de natuur en de omgeving kan genieten. Als bergsport organisatie weten wij hoe je om moet gaan met grote hoogtes en wij sturen een Nederlandse expeditieleider mee om je te begeleiden.

Op de Kilimanjaro werken we samen met non-profitorganisatie KPAP (Kilimanjaro Porters Assistance Project). Zijn zien er actief op toe ziet dat de lokale staff goed behandeld wordt – iets dat helaas niet vanzelfsprekend is in een land waar veel corruptie heerst. Op deze manier weten we zeker dat iedereen die jou ondersteunt op de beklimming eerlijk betaald krijgt en beschikt over degelijk materiaal. Zo maak je niet alleen een mooie beklimming, maar draag je ook nog eens een steentje bij bij aan de lokale maatschappij!

Meer weten over de beklimming van de Kilimanjaro? Bezoek een van onze informatieavonden of kijk op de website voor meer informatie.