MENU

Olympisch format Tokyo2020 bekend

Afgelopen weekend is het Olympisch Format voor de Spelen van Tokio in 2020 en de Olympic Youth Games in Buenos Aires in 2018 bekendgemaakt. Tijdens de persconferentie op de IFSC Plenary Assembly onthulde de internationale klimsportfederatie het format van een vierdaags evenement, met kwalificatierondes in alledrie de klimdisciplines en een gecombineerde finaleronde.

Het Olympisch Format
Twintig mannen en twintig vrouwen mogen meedoen aan de kwalificatierondes. Op dag 1 staat de Speedkwalificatie op het programma. Op dag twee wordt er geboulderd en de kwalificatie eindigt met de Leadkwalificatie op dag 3. De beste zes atleten plaatsen zich vervolgens voor de finale op dag 4, waarin alledrie de disciplines nog eens terugkomen. Bekijk hoe het Olympisch Format precies in elkaar zit.Bestuursverkiezing
Naast de bekendmaking van het Olympisch Format, stond ook de verkiezing van nieuwe bestuursleden op het programma. NKBV-bestuurslid Maaike Romijn, verantwoordelijk voor de klimsportportefeuille, werd verkozen tot secretaris in het Europees Bestuur van de IFSC. 


Atletencommissie
Ook Nederlands Team atleet Jorg Verhoeven trad onlangs toe tot de IFSC. De klimtopper werd verkozen in de IFSC atletencommissie.