MENU

NKBV-Erelidmaatschap voor Peter Daalder

Zonder vrijwilligers geen vereniging. Zij zorgen ervoor dat we met zijn allen kunnen genieten van de klim- en bergsport. Een vrijwilliger die zich in de afgelopen vijftien jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt is Peter Daalder, hoofdredacteur van Hoogtelijn, het magazine van de NKBV. Op woensdag 11 september 2024 werd Peter daarom tot erelid benoemd.

Vijftien jaar Hoogtelijn

Peter is een bijna onzichtbare vrijwilliger, hooguit zie je zijn foto eens bij een verhaal in Hoogtelijn, maar zijn stem klinkt al vijftien jaar in het blad. Samen met een wisselend team van redacteuren en correctoren, eveneens vrijwilligers, en een eindredacteur in dienst van de NKBV vult hij het magazine met de verhalen van leden.

Nietsvermoedend kwam Peter aan op de maandelijkse redactievergadering. Dat deze plaatsvond in een gezellig restaurant in Woerden, in plaats van op het verenigingsbureau, wekte wellicht al argwaan. Eenmaal binnen werd hij verrast door het redactieteam, NKBV-directeur Robin Baks en voorzitter Peter Valkenburg. Deze laatste sprak Peter toe, bedankte en feliciteerde hem en benoemde hem tot erelid van de NKBV.

Van 2009 naar nu

Vijftien jaar geleden zocht Mieke Scharloo, toenmalig eindredacteur van Hoogtelijn, een betrouwbare hoofdredacteur. Peter had als lid al eens een artikel voor het blad geschreven en Mieke belde de voormalige journalist en adjunct-hoofdredacteur van het Eindhovens Dagblad op. Ze aten een broodje en de samenwerking werd bezegeld. Zo simpel ging dat. Dat hij vijftien jaar later nog altijd de drijvende kracht achter Hoogtelijn zou zijn, had Peter waarschijnlijk niet kunnen bedenken.

Peter is niet alleen een bedreven journalist, maar heeft ook een passie voor de bergsport. Een passie die hij graag met zo veel mogelijk mensen deelt: met zijn familie en met de lezers van Hoogtelijn. Hij wil de leden van de NKBV inspireren en dat lukt. Hoogtelijn behoort nog altijd tot een van de voornaamste redenen waarom mensen lid zijn van onze vereniging en wordt hoog gewaardeerd.

Met dank aan zijn journalistieke aard en zijn liefde voor de bergen is Peter altijd op de hoogte. Expedities volgt hij op de voet, de opening van een nieuwe wandelroute ontgaat hem niet. Geen redactievergadering is saai: Peter zit vol ideeën voor het magazine en stimuleert de redacteuren om hun creatieve gedachten de loop te laten. Redactieleden uit de afgelopen vijftien jaar omschrijven hem als behulpzaam, betrouwbaar en onverstoorbaar.

Delen

Het is tekenend voor het kersverse erelid dat hij graag deelt in zijn eer. ‘Die is niet alleen voor mij,’ zei Peter, ‘maar voor allen die meedenken en meewerken aan Hoogtelijn. Als dat werkt ontstaat er iets moois. Dat laten we vijf maal per jaar zien. Daaraan hebben velen hun bijdrage geleverd. Dank daarvoor.’

Peter Daalder Peter Daalder

Voorzitter Peter Valkenburg overhandigt de oorkonde voor het erelidmaatschap aan Peter Daalder.