MENU

NKBV en Nikwax starten samenwerking

Duurzaamheid is een van de kernwaarden van de NKBV. We vinden het belangrijk dat we onze leden kunnen helpen bij het maken van duurzame keuzes en hebben niet voor niets in ons meerjarenbeleidsplan opgenomen dat we willen dat 90 procent van onze leden in 2020 bewust duurzame afwegingen maakt in het beoefenen van de bergsport. Een van de partners die ons daarbij gaat helpen, is Nikwax.

Minder impact

Het merk Nikwax is marktleider in de verzorging van outdoorkleding. Door je waterdichte jas of broek te behandelen met hun producten, verleng je de levensduur en blijven ze waterdicht en ademend. Zo ben je niet genoodzaakt om elke paar jaar nieuwe kleding te kopen en help je op een heel eenvoudige manier de impact op het milieu te verminderen. Bijkomend voordeel is dat je geld overhoudt om nog meer te genieten van de mooie bergen. Bovendien krijg je in de NKBV-webshop ook nog eens korting op de producten van Nikwax.

Nikwax in de webshop

We zijn er trots op dat het merk, dat meerdere keren is onderscheiden voor ecologisch en sociaal verantwoord ondernemen en dat haar operationele carbonuitstoot al sinds de oprichting compenseert, een partnerschap met ons is aangegaan. Zo kunnen we samen in ontwikkeling blijven om de impact op de natuur steeds kleiner te maken.

Onderhoud

Als je je kleding goed onderhoudt, gaat het een stuk langer mee. Zo houden jassen een functionele levensduur van meer dan 20 jaar en kun je bij leren wandelschoenen rekenen op een levensduur van 15 jaar of langer! Uiteraard zal je af en toe een rits of de zolen moeten vervangen, maar dat kost veel minder en heeft een minder grote impact op het milieu dan de aanschaf van een nieuwe set.

onderhoud outdoorkleding

Nikwax

Nikwax maakt al sinds 1977 hoogwaardige en milieuvriendelijke reinigings- en impregneermiddelen die je outdoorkleding schoon en waterdicht houden. Het merk was de eerste op de markt met impregneermiddelen op waterbasis, veilig voor mens, dier en milieu, en zonder drijfgassen, fluorkoolstoffen of andere schadelijke stoffen. Alle Nikwax-producten zijn eenvoudig te gebruiken – in de wasmachine, met de hand of met spray – en zijn zuinig in het gebruik, wat weer verspilling tegengaat.

meer over duurzaamheid

Terug naar overzicht