MENU

Nieuwe online tool van DAV: Zo reserveer je last-minute een berghut

Spontaan besluiten om morgen een huttentocht te gaan maken? Dan kan het weleens lastig zijn om nog een slaapplek in een hut te vinden. Daar heeft de Duitse Alpenvereniging (DAV) een oplossing voor gevonden. Met de online tool ‘Last-Minute-Hüttenbett’ kun je op een interactieve kaart zien welke hutten vandaag of morgen nog een plekje voor je vrij hebben.

Vaak plan je een huttentocht ver van tevoren en leg je de hutten vast. Maar soms wil je er gewoon even spontaan tussenuit, weg uit de dagelijkse sleur, de frisse berglucht opsnuiven en je omringen door prachtige natuur. Maar ja, welke hut heeft er nog plek?

Zo werkt het

Om antwoord op deze vraag te geven heeft de DAV een handige online tool met interactieve kaart ontwikkeld. Hierop kun je zien welke hutten er vandaag of morgen (slechts 2 nachten van te voren) nog minimaal 1 plek vrij hebben. Met slechts een paar klikken kun je meteen je slaapplek reserveren. Op dit moment worden alleen hutten op de kaart getoond die zijn aangesloten op het online huttenreserveringssysteem (OHRS) van de Alpenverenigingen.

Beschikbaarheid in kleur

De hutten krijgen een kleur om de beschikbaarheid aan te geven. Groen betekent dat er nog vrije plaatsen zijn op zowel de huidige avond als de volgende avond. Oranje betekent dat er nog bedden beschikbaar zijn voor één van de twee avonden. Hutten zonder beschikbare slaapplaatsen worden niet weergegeven op de kaart. Als je een hut hebt gevonden die bij je plannen past, klik dan op de knop "Nu reserveren".

Uitbreiding

Momenteel wordt er hard gewerkt om ook de hutten van de Oostenrijkse Alpenvereniging en de Alpenvereniging Süd-Tirol toe te voegen. Zo heb je binnenkort nog meer mogelijkheden om spontaan naar de bergen te gaan.

Boek hier last-minute jouw berghut

Terug naar overzicht