MENU

Grote namen op Dock Masters 2024 startlijst

Nog een paar dagen en dan gaat de 2024 editie van Dock Masters van start. Ben je erbij? Tickets voor de finale zijn uitverkocht maar gelukkig is er een prachtige livestream waarmee je bovenop de actie zit. Op wie moet je dit jaar extra letten? We zetten de kanshebbers voor je op een rijtje en lichten ook wat opvallende namen kort uit.

Heren

Leo Avezou (FRA) komt dit weekend naar Utrecht om de Dock Masters 2023 titel van zijn jongere broer Sam binnen de familie te houden. Sam komt niet maar Leo lijkt in vorm en presteerde vorig seizoen goed in het World Cup- circuit. Er komt ook een absolute wereldtopper uit Frankrijk: de regerend wereldkampioen Boulder Mickael Mawem! Mickael draait al vele jaren mee aan de top en lijkt ieder seizoen weer beter te worden. Er is nog een grote naam op de starlijst; Alberto Gínes Lopéz (Spanje), de olympisch kampioen! Alberto is een echte allrounder die ook in het boulderen tot de wereldtop behoort.

Tot slot op de starlijst van de heren ook een opvallende naam uit Slovenië; Gregor Vezonik. 2018 was zijn absolute topjaar met World Cup-overwinningen en een bronzen medaille op het WK Boulder. Zes jaar later draait Gregor nog altijd in het internationale circuit mee met de besten. Uiteraard gaat ook onze eigen Nederlands kampioen boulder Paul Brand de strijd aan in Utrecht, houd die man in de gaten!

Dames

Bij de dames komt Stasa Gejo (SRB) haar titel van 2023 verdedigen en gezien het vervolg van haar seizoen na Dock Masters 2023 lijkt ze alleen maar beter te zijn geworden! Ze krijgt wel behoorlijke concurrentie van absolute wereldtoppers als Jessica Pilz. Deze meervoudig wereldkampioen heeft haar olympisch ticket al op zak en steekt in de vorm van haar leven. De Dock Masters titel zou normaliter een formaliteit voor haar moeten zijn, maar het deelnemersveld bij de dames is echt indrukwekkend. Wat te denken van de Italiaanse Camilla Moroni? Ze pakte zilver op het WK Boulder 2021. Verlies haar niet uit het oog.

Met Laura Rogora staat er nog een grote Italiaanse naam op de startlijst. Rogora is een echte Lead klimster en daarin zo goed dat ze ook in het boulderen een van de favorieten is. In 2021 verwierf Laura wereldfaam buiten het wedstrijdcircuit door als eerste vrouw, met de beklimming van Erebor, een 9b/9b+ te klimmen. De lijst met titelkandidaten is nog niet volledig. De Sloveense Julija Kruder mag zeker niet ongenoemd blijven en ook de Iraanse Elnaz Rekabi is zo’n klimster die voor een verassing kan zorgen! En natuurlijk ontbreekt bij de dames onze Nederlands kampioen niet. Lynn van der Meer is erbij en ook zij kan zeker voor een verrassing zorgen.

Startlijst Dock Masters

Livestream

Van zowel de halve finale als de finale is er een livestream via de YouTube-pagina van Dock Masters. Zaterdag 27 januari kun je vanaf 19.30 uur inschakelen voor de halve finale:

Zondag start de livestream van de finale om 18.15 uur:

Beide livestreams worden gehost door Pete Woods met interviews met routebouwers, atleten en andere experts, kijken dus!