MENU

Goed verzekerd op pad

Ga je binnenkort op wintersport? Dan is het goed om rekening te houden met een aantal nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verzekeringen. Zoals de verplichte aansprakelijkheidsverzekering wanneer je gaat skiën in Italië.

Skiën in Italië

Ga je deze winter skiën in Italië? Dan moet je in het bezit zijn van een aansprakelijkheidsverzekering. Deze zit in onze reisverzekering met een dekking van 1 miljoen euro. Daarnaast heb je (als het goed is) ook een AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Mocht je alsnog een verklaring willen ontvangen, dan heb je een Duitstalige verzekeringsverklaring nodig. Stuur een mail naar info@nkbv.nl om deze te ontvangen.

Off-piste dekking

Zoek jij graag de poedersneeuw buiten de pistes op? Of je nu op ski’s of op een snowboard off-piste gaat, ook dan ben je met de NKBV verzekering volledig gedekt. Daarbij maakt het niet uit of je alleen of onder begeleiding van een professional op pad bent. Laat je van tevoren goed informeren over de geldende beperkingen en verboden op het gebied van off- piste skiën in het gebied waar je heen gaat. Bekijk wat de specifieke regels zijn en houd je daar ook aan. Als je - bewust of onbewust - een risico neemt waarbij de kans op schade aanmerkelijk is, dan kan dat gevolgen hebben voor de verzekeringsdekking. Bijvoorbeeld wanneer je toch een afgesloten piste betreedt. In het slechtste geval wordt de schade niet vergoed.

Werken als skileraar

De verzekering is alleen van toepassing op reizen en verblijven die het karakter van een vakantie hebben. Als je aan het werk bent, bijvoorbeeld als skileraar of horecamedewerker, ben je niet verzekerd. Ga je in je vrije tijd of in het weekend skiën? Dan ben je wel verzekerd. Je moet dan wel aan kunnen tonen dat je op dat moment privé aan het skiën was. In dat geval hoef je geen rekening te houden met de dekkingsperiode van 60 dagen. Na het skiën keer je namelijk weer terug op je woon- of verblijfadres in het buitenland. Alleen als je als verzekerde tussen de werkzaamheden door of aansluitend op de werkzaamheden op vakantie gaat, dien je rekening te houden met de maximale dekkingsperiode van 60 dagen.

Wil je meer weten over onze verzekering of heb je vragen?

Alles over de verzekering