MENU

Over Hoogtelijn

Het enige allround klim- en bergsportmagazine van Nederland en gratis voor NKBV-leden.

Hoogtelijn heeft mooie reportages over wandel- en klimgebieden, verslagen van spraakmakende beklimmingen, tests, materiaalbesprekingen en informatie over techniek en veiligheid. Het magazine wordt gemaakt voor en door leden van de NKBV.

bekijk Hoogtelijn

Abonnement op Hoogtelijn

Hoogtelijn valt vijf keer per jaar gratis bij onze 71.000 leden op de mat. Niet-leden kunnen zich abonneren voor €35,00 per jaar via de webshop.

word abonnee

Adverteren

Via Hoogtelijn bereik je vijf keer per jaar 71.000 Nederlanders met een passie voor bergwandelen, alpinisme en/of sportklimmen. Advertentietarieven starten vanaf 1.750 euro excl. BTW. Adverteren? Ga naar adverteren voor alle mogelijkheden of bekijk de mediakit (Nederlands) / mediakit (English) en neem contact op met Inge Arntz, inge.arntz@nkbv.nl.

Tarieven Hoogtelijn 2024:

Jouw verhaal in Hoogtelijn

Wil je een artikel, beeld of andere content aanleveren voor Hoogtelijn? Neem dan eerst contact op met de NKBV via 0348 - 484 074 of stuur je idee naar hoogtelijn@nkbv.nl. We kunnen dan afstemmen of jouw artikel past bij Hoogtelijn, wanneer we plek hebben voor je bijdrage en wat de wenselijke insteek is. Gaat het alleen om een nieuwsbericht of foto's, dan kun je die meteen mailen.

Wanneer ontvang je Hoogtelijn?

Verschijningsdata Hoogtelijn 2024
2 februari 2024
5 april
21 juni
13 september
22 november

Aanmelden Regiobijlage

NKBV-regio's kunnen hun activiteitenkalender of programma door ons laten meesturen met Hoogtelijn naar de NKBV-leden in hun regio. Meld deze wens op tijd per email bij ons aan met behulp van het aanmeldformulier. Bekijk ook de instructie. Meld de regiobijlage vooraf aan via hoogtelijn@nkbv.nl.

De geschiedenis van Hoogtelijn

In 1932 wordt De Berggids, het (K)NAV-tijdschrift geboren, waarin naast verenigingsnieuws ook klim- en wandelverhalen worden gepubliceerd. De Sektion Holland start haar tijdschrift De Bergvriend in 1952. Ook deze periodiek bevat naast verenigingsnieuws veel verhalen door en voor leden over hun belevenissen in de bergen. Wanneer de twee verenigingen in 1998 fuseren, ontstaat het huidige verenigingstijdschrift Hoogtelijn. Het tijdschrift heeft sinds 2000 een eindredacteur op het NKBV-bureau.

Alle exemplaren van De Berggids en De Bergvriend van 1932 tot 1960 zijn online te bekijken op Delpher.nl.