MENU

Over Hoogtelijn

Het enige allround klim- en bergsportmagazine van Nederland en gratis voor NKBV-leden.

Hoogtelijn heeft mooie reportages over wandel- en klimgebieden, verslagen van spraakmakende beklimmingen, tests, materiaalbesprekingen en informatie over techniek en veiligheid. Het magazine wordt grotendeels geschreven door vrijwilligers.

bekijk Hoogtelijn

In de Tochtenwiki

Vanaf Hoogtelijn 2-2018 vind je een selectie van de tochten uit Hoogtelijn terug in de Tochtenwiki. Je kunt de route bekijken, ze downloaden en direct de hutten reserveren.
Bekijk de tochten

Abonnement op Hoogtelijn

Hoogtelijn valt vijf keer per jaar gratis bij onze 65.000 leden op de mat. Niet-leden kunnen zich abonneren voor €29,50 per jaar via de webshop.

word abonnee

Jouw verhaal in Hoogtelijn

Wil je een artikel, beeld of andere content aanleveren voor Hoogtelijn? Neem dan eerst contact op met de NKBV via 0348 - 484 074 of stuur je idee naar hoogtelijn@nkbv.nl. We kunnen dan afstemmen waar en wanneer we plek hebben voor je bijdrage in het blad en wat de wenselijke insteek is. Gaat het alleen om een nieuwsbericht of foto's, dan kun je die meteen mailen.

Wanneer ontvang je Hoogtelijn?

#1 Vr. 11 februari 2022
#2 Vr. 1 april 2022
#3 Vr. 3 juni 2022
#4 Vr. 9 september 2022
#5 Vr. 25 november 2022

Adverteren

Via Hoogtelijn bereik je vijf keer per jaar 65.000 Nederlanders met een passie voor bergwandelen, alpinisme en/of sportklimmen. Advertentietarieven starten vanaf 530 euro excl. BTW. Adverteren? Ga naar adverteren voor alle mogelijkheden of bekijk de mediakit (English) en neem contact op via T: (0348) 48 4074, E: hoogtelijn@nkbv.nl.

Aanmelden Regiobijlage

NKBV-regio's kunnen hun activiteitenkalender of programma door ons laten meesturen met Hoogtelijn naar de NKBV-leden in hun regio. Meld deze wens op tijd per email bij ons aan met behulp van het aanmeldformulier. Bekijk ook de instructie.

De geschiedenis van Hoogtelijn

In 1932 wordt de Berggids, het (K)NAV-tijdschrift geboren, waarin naast verenigingsnieuws ook klim- en wandelverhalen worden gepubliceerd. De Sektion Holland start haar tijdschrift De Bergvriend direct na haar ontstaan in 1949. Ook deze periodiek bevat naast verenigingsnieuws veel verhalen door en voor leden over hun belevenissen in de bergen. Wanneer de twee verenigingen in 1998 fuseren, ontstaat het huidige verenigingstijdschrift Hoogtelijn. Het tijdschrift heeft sinds 2000 een eindredacteur op het NKBV-bureau.