MENU

Ontdek Wallis vanuit uitvalsbasis Brig Simplon

Ben je in Wallis, dan waan je je in de wereld van 4000-ers. De regio staat bekend om de gletsjers, de vele zonuren en herkenbare bergpassen die deze regio in het zuiden van Zwitserland kenmerkt. Wil je de mooie plekjes in Wallis vanuit één plek ontdekken, dan is de regio Brig Simplon de perfecte uitvalsbasis voor een avontuurlijke vakantie in de bergen.

Alpenstadje Brig als standplaats

Vanuit Brig Simplon ben je in een mum van tijd op de mooiste plekken van Wallis. Het alpenstadje Brig heeft een mooi historisch centrum met tal van winkels en gezellige horeca. Een groot voordeel van Brig is dat het centraal in het Rhônedal ligt en daardoor goed te bereiken is met het Zwitserse treinnetwerk. Zo ben je ben je bijvoorbeeld snel in de Aletsch Arena, Leukerbad, Saas-Fee en Nendaz/Veysonnaz. En daar is voor avonturiers van alles te beleven!

Alpien avontuur in het Saas-Fee/Saastal

Het landschap van het Saas-Fee/Saastal is adembenemend, de activiteiten talrijk en divers. Hier maak je bijvoorbeeld kennis met de trots van de inwoners: de majestueuze berg Allalin met een hoogte van 4027m. De berg is bijna vanuit het hele dal zichtbaar. Je kan hem beklimmen met een berggids: Allalin-My First 4000 Meter Peak. Doordat alles is geregeld (gids, uitrusting en accommodatie) kun jij je focussen op de beklimming. Dus heb je er ooit van gedroomd om op een vierduizend meter hoge bergtop te staan? In Saas-Fee ligt die droom binnen handbereik. Of wat dacht je van de Alpine Canyon? Daar ga je onder begeleiding van een berggids over hangbruggen, ladders en staalkabels baan je je een door de wilde en ruige Fee-kloof. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten op watervallen en een zinderende zipline. Deze tour kan ook in de nacht!

Unieke wandelervaring op de Aletschgletsjer

20 kilometer lang, 10 miljard ton ijs, tot wel 800 meter dik. We hebben het hier natuurlijk over de indrukwekkende Aletschgletsjer. Zoek je de ultieme wandeluitdaging, ben je niet bang voor hoogtes en tredzeker? Dan is de UNESCO-Höhenweg iets voor jou! Je loopt over de bergkam van de Bettmerhorn naar de Eggishorn en geniet onderweg van het spectaculaire uitzicht op de zee van bergtoppen in Wallis. En natuurlijk op de Aletschgletsjer. Maar je hoeft je niet alleen van verre te vergapen aan deze ijsreus. Want met een gids kun je een tocht op de gletsjer maken. Onderweg leer je vanalles over het fascinerende fenomeen van het eeuwige ijs. In de plaatsen Riederalp en Fiesch-Eggishorn kun je van juni tot oktober dagelijks begeleide gletsjertochten maken. Of je nu een dag op pad gaat of er een meerdaagse tocht van maakt, het wordt een avontuur in de Aletsch Arena dat je nooit zult vergeten!

Ga de uitdaging aan: de Rosablanche in Nendaz/Veysonnaz

Wil je graag de bergen in maar heb je nog niet genoeg ervaring om alleen op pad te gaan? In Nendaz/Veysonnaz is dat geen probleem. Je kunt de hoogste berg van Nendaz, de Rosablanche, veilig beklimmen met de activiteit "Dare to climb the Rosablanche". Onder begeleiding van een ervaren berggids ga je op pad naar de 3.336m hoge bergtop. Je steekt eeuwige sneeuw over en klautert over imposante rotsen. Onderweg word je omringd door een zee van bergen en de daarbij horende uitzichten. Na de eerste wandeling overnacht je in de berghut Saint-Laurent, die vlak boven het Lac de Cleuson ligt, een prachtig turquoise meer. Goed uitgerust en na een stevig ontbijt beklim je de volgende dag de Rosablanche. De berg staat relatief vrij in het landschap en torent boven zijn buren uit, waardoor het panorama vanaf het hoogste punt indrukwekkend is. Over de uitrusting hoef je je geen zorgen te maken, want de huur van het benodigde materiaal is bij de activiteit inbegrepen. Wanneer ga jij dit bergavontuur in Nendaz aan?

Wandelen van Leukerbad naar Crans Montana

Tijdens de lange wandeling van Leukerbad naar Crans Montana kun je rekenen op veel zon, een adembenemend Alpenpanorama en indrukwekkende 15e-eeuwse bewateringskanalen. Deze zeven uur durende wandeltocht is pittig, maar je inspanningen worden zeker beloond. Je begint met de steile klim naar de Varneralp, met 2231 meter het hoogste punt van de wandeling. Niet alleen is het uitzicht hier fenomenaal, bij de hut wordt ook kaas gemaakt. Dus het is zeker een goed idee om hier een pauze in te lassen voordat je verder wandelt. Daarna gaat de route voornamelijk bergafwaarts. Eerst naar Colombire met zijn oude houten huizen en informatief eco-museum. In een oud chalet is het interieur van decennia geleden nagebouwd en krijg je het gevoel dat je terug in de tijd gaat. Vervolgens wandel je met uitzicht op imposante bergen zoals de Matterhorn en de Weisshorn verder naar Montana. Een andere highlight van de wandelroute is de Tsittoret Suone. Suonen zijn historische bewateringskanalen die al in de 15e eeuw werden genoemd. In Tsittoret kanaliseren ze het water van de rivier de Tièche om wijngaarden en weiden in de omliggende gemeenten te bewateren. Al met al een bergwandeling vol hoogtepunten.

Ontdek Wallis

Ben je geïnspireerd geraakt en kun je niet wachten om Wallis te gaan ontdekken? Kijk dan op de website van de plaatselijke VVV voor overnachtingen en activiteiten:

Meer informatie

Waar ga jij naartoe?

Waar ga jij naartoe?

Heb jij al plannen voor aankomende zomer? Of kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Check de gebiedsinformatie pagina's voor meer informatie.

gebiedsinformatie