GRAUBüNDEN: WAAR WANDELEN éCHT GENIETEN IS

Heldere berglucht. Het geluid van koeienbellen. Om u heen prachtige bergtoppen. En voor u? Een smal, schijnbaar oneindig wandelpad. In Graubünden kunt u uw route kiezen uit 10.000 km wandelpaden. En om te voorkomen dat u de weg kwijtraakt in dit grote aanbod, hebben wij een kleine selectie voor u gemaakt: zo zou uw wandeldag in Graubünden eruit kunnen zien.

08.30 uur. U wordt beloond voor het vroege opstaan met een schitterend ochtendlicht. De bergen spiegelen zich in het Tomameer, in het bronwater van de Rijn in het vakantiegebied Disentis Sedrun. 1.232 kilometer verderop stroomt de Rijn bij Hoek van Holland in de Noordzee.

11.00 uur. U zweeft in de stoeltjeslift naar boven. Piz Mundaun – uitstappen. U ademt de kraakheldere berglucht in. Het gerinkel van koeienbellen voor de oren. Om u heen prachtige bergtoppen voor uw ogen. En voor u? Een smal, schijnbaar oneindig wandelpad. U kunt niet anders dan gewoon op pad gaan. Het allergrootste wandelplezier dat er is.

Foto: Graubünden Ferien-Andrea Badrutt

13.00 uur. Terug in het dal. Terug bij de Rijn. In de trein. Langzaam slingert de trein van de Rhätische Bahn door de imposante Rijnkloof – in het Reto-Romaans ‘Ruinaulta’ genoemd. 10.000 jaar geleden begon de Flimserstein zich te bewegen, waarna een miljoen kubieke meter rots afbrak. Het water van de Rijn deed de rest, en vormde dit unieke en indrukwekkende natuurlandschap. Graubünden voor de ogen.

15.00 uur. Wisseling van locatie. Viamala. 359 traptredes leiden naar het centrum van de kloof. Nog een bergkloof. Ook van de Rijn. En ook deze natuurattractie laat op indrukwekkende wijze zien wat gletsjerijs en water uit een taaie rots kunnen maken. De Romeinen gebruikten de Viamala al als muilezelpad over de Alpen. Een plaats van natuurhistorische betekenis.

18.00 uur. Er komt een heerlijke geur uit de kleine maar fijne keuken van het B&B Nühus in het kleine maar fijne bergdorp Safien. Als voorgerecht wordt een bord gerstensoep geserveerd. Als hoofdgang heerlijke capuns, een typische specialiteit gemaakt volgens een oeroud recept uit de regio Surselva. En als dessert een stuk walnotentaart. Energierijk genoeg voor echte bergwandelaars.

22.30 uur. Nog een paar bladzijden lezen in uw favoriete boek. Of de wandelkaart voor de tocht van morgen bestuderen. En dan: welterusten. In slaap vallen en dromen over de volgende wandeldag in de bergen – er wachten per slot nog een kleine 10.000 kilometer wandelpaden op u.

Meer informatie over Graubünden.

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?