ZWITSERLAND, DE ULTIEME TREINBELEVING

Met Swiss Travel System naar de mooiste Zwitserse toppen.

In Zwitserland zijn de bergtoppen ook zonder touw en karabiner te beklimmen. Talloze bergba-nen voeren excursiegangers naar luchtige hoogten tot maar liefst 3800 meter. En het mooiste van alles is, dat het met de tickets van Swiss Travel System op de meeste trajecten voor half geld omhoog gaat. De Rigi, de Schynige Platte en de Pilatus, de populairste excursiebergen van Zwitserland, zijn bij de Swiss Travel Pass zelfs voor 100% inbegrepen.Zwitserland kent veel hoogtepunten, maar het grootste bezit is toch wel de unieke bergwereld. Met 48 vierduizenders torent het kleine Alpenland in Europa boven alles uit. Ruim duizend tandradbanen en kabel(spoor)banen ontsluiten een groot deel van de Zwitserse toppen en maken gletsjer- en natuurpa-radijzen voor een breed publiek toegankelijk. Om maar enkele van de vele voorbeelden te noemen: het Jungfraujoch – Top of Europe, de Pilatus bij Luzern en de Klein Matterhorn bij Zermatt. Zwitser-land had de primeur van de eerste tandradbaan van Europa rond 1877 en de eerste publiekskabel-baan van de wereld in 1908. De Zwitserse pioniersgeest met betrekking tot de aanleg van bergbanen is nauw verbonden met de opkomst van het Alpentoerisme. De berggebieden leven in grote mate van het toerisme en hun bergbanen zijn ware bezoekersmagneten. Al sinds het begin wedijveren de Zwitserse vakantiebestemmingen met elkaar om de spectaculairste transportmiddelen die de bergen in voeren. Dit om hun bezoekers uit de hele wereld op comfortabele wijze met de fascinerende wereld van het hooggebergte te laten kennismaken. Ongeacht of de aanreis per bus, boot of trein plaatsvindt, er is bijna altijd aansluiting op het openbaar vervoer.


Voor half geld helemaal naar boven
Houders van een ticket van Swiss Travel System komen op bergexcursies dubbel aan hun trekken, want ze betalen bij de meeste bergbanen maar de helft van de normale prijs. De Swiss Family Card, waarmee kinderen onder de 16 jaar gratis met Zwitserse treinen, bussen en boten reizen, is eveneens geldig. Een overzichtskaart met het geldigheidsgebied is te vinden op de website van Zwitserland.


Omhoog naar de Drakenberg
Voor de Rigi en de Schynige Platte gold het al, maar vanaf 2017 is de rit naar de Pilatus met de Swiss Travel Pass ook kosteloos. De als Drakenberg bekend staande huisberg van Luzern torent met zijn hoogte van 2132 meter op spectaculaire wijze boven de stad en het Vierwoudstedenmeer uit. Op de top biedt hij een adembenemend uitzicht op zowel de Zwitserse Hoogvlakte als op het eeuwige ijs van de Hoogalpen. De Pilatus is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. Vanaf de kant van Luzern gaan er twee kabelbanen naar de top en aan de tegenoverliggende zijde wordt hij vanuit Alpnachstad ontsloten door de steilste tandradbaan ter wereld. Met het grootste klimpark van Centraal-Zwitserland, zeven restaurants en twee hotels hierboven is een langer verblijf hoog boven de bewoonde wereld een aanlokkelijke optie. Meer informatie.

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?