ECOFAIR, MULTIUSE, UNIQUE

Het hart van de VAUDE wintercollectie 2018/19 is de Green Shape Core Collection: een door en door duurzame uitrusting voor diverse outdoor activiteiten. VAUDE heeft daarvoor innovatieve materialen ontwikkeld, die functioneel en milieuvriendelijk zijn en bovendien oplossingen bieden voor globale milieuproblemen zoals microplastic. Daarmee presenteert VAUDE de duurzaamste producten van de branche, onderstreept het haar pioniersfunctie en toont wat in de toekomst bij duurzaam innovatieve outdoor uitrusting mogelijk is.

De Green Shape Core Collection bestaat uit 19 duurzame multiuse producten - kleding, schoenen, rugzakken - die voor een breed spectrum aan outdoor activiteiten ontwikkeld zijn. Zij schitteren door hun natuurlijke look, voelen heerlijk natuurlijk aan en combineren performance met feelgoodfactor en een lange levensduur. De kleding is qua design en functie perfect op elkaar afgestemd, van base layer tot een waterdicht 3-laags jack. Ongeveer 90% van de diverse materialen die voor de vervaardiging gebruikt worden, is biogebaseerd, gerecycled of zuiver natuurlijk materiaal. Daarbij worden ook onconventionele, duurzame grondstoffen zoals hout, de resten van koemelk of ricinusolie gebruikt.

VAUDE-CEO Antje von Dewitz: “De Green Shape Core Collection geeft gestalte aan onze groene gedachte, staat voor onze ecologische en sociale waarden en laat zien waar VAUDE door wordt gedreven. We willen bewijzen dat het zeer zeker de moeite waard is om je met sterke innerlijke betrokkenheid en pioniersgeest voor duurzaamheid in te zetten.”

De volgende kenmerken onderscheiden de Green Shape Core Collection:

#ecofair
Voor de producten van de Green Shape Core Collection is VAUDE gericht op zoek gegaan naar milieuvriendelijke, functionele materialen. De buitensportfabrikant van de Bodensee heeft samen met leveranciers nieuwe stoffen en technologieën ontwikkeld, waarvoor tot nu toe nog geen oplossingen bestonden. Elk afzonderlijk materiaal is vanuit ecologisch en sociaal perspectief kritisch onder de loep genomen. VAUDE-CEO Antje von Dewitz: “De complete collectie is ‘ecofair’. Dat betekent dat er zuinig met waardevolle grondstoffenreserves wordt omgegaan, terwijl we gerecyclede materialen gebruiken en fossiele grondstoffen door biogebaseerde alternatieven vervangen zoals kapok plantendons, ricinusolie of koemelk. We gebruiken voor het eerst biologisch afbreekbare vezels voor fleece-producten en gebruiken de natuurlijke functionele eigenschappen van de materialen om het gebruik van chemicaliën te minimaliseren.” Daarnaast let VAUDE van de grondstofwinning tot aan de vervaardiging van innovatieve producten over de gehele supply chain, op milieuvriendelijke processen en zorgt voor eerlijke arbeidsomstandigheden in de productiefaciliteiten.

#multiuse
De gebruiksmogelijkheden van de Green Shape Core Collection zijn uiterst divers. Volgens de gedachte van een duurzame consumptie luidt het devies "multiuse". Om hulpbronnen niet onnodig te verspillen, gaat het erom liever weinig producten aan te schaffen en deze universeel te gebruiken dan veel specifieke producten te bezitten. De producten zijn zo ontworpen dat ze voor zowel een eenvoudige skitocht en mooie winterwandelingen als op de fiets naar het werk, voor vele verschillende activiteiten geschikt zijn en afhankelijk van het weer veelzijdig combineerbaar zijn. Een ergonomische snit, intelligente materiaalcombinaties en een doordacht, technisch design zorgen hierbij voor performance met feelgoodfactor. Dankzij de tijdloze look en een hoogwaardige verwerking vinden outdoor sporters met verantwoordelijkheidsbesef in de duurzame collectie producten, waarvan zij vele jaren plezier kunnen hebben.

#unique
VAUDE geldt als pionier op het gebied van duurzaamheid en zet voor de outdoor branche steeds weer nieuwe standaarden. Dat wordt bij elk product van de Green Shape Core Collection op unieke wijze duidelijk. De opgebouwde knowhow en de innovatiekracht op het gebied van duurzaamheid komen daarin tot uiting. De collectie laat op vooruitstrevende en visionaire wijze de toekomst van duurzaam innovatieve outdoor uitrustingen zien. VAUDE wil hiermee een eerste impuls geven die aanzet tot heroverweging en concreet handelen. De bergsportfabrikant gaat daarbij tot het uiterste als het om het technisch en economisch haalbare gaat en past consequent grondstofbesparende verwerkingsmethoden onder faire productieomstandigheden toe. Dat is in deze vorm uniek. 

De Green Shape Core Collection is voor het eerst op de Ethical Fashion Show gepresenteerd, de wereldwijd grootste vakbeurs voor Fair Fashion en duurzame lifestyle, die van 16-18 januari 2018 in Berlijn plaatsvindt. Twee weken later zal de collectie op ‘s werelds grootste sportvakbeurs ISPO in München te zien zijn.

Prijzen en awards
Nu al, een jaar voordat de producten überhaupt verkrijgbaar zijn, zorgt de Green Shape Core Collection voor opschudding en vooraanstaande awards.

  • In november werd het TENCEL®-fleecemateriaal, dat VAUDE in de Green Shape Core Collection exclusief gebruikt, in het kader van de textiel-vakbeurs Performance Days in München met de Eco Performance Award bekroond. Het innovatieve materiaal werd samen met de Italiaanse stofproducent Pontetorto ontwikkeld, die het TENCEL®-fleecemateriaal van de binnenkant verwerkt.
  • Het federale ministerie van milieu heeft de Green Shape Core Collection voor de Bundespreis Eco Design genomineerd.
  • Bij de Green Tech Award, die de wereldwijd meest innovatieve projecten voor milieubescherming en Green Lifestyle bekroont, staat deze collectie in de top tien van de inzendingen.
  • Bovendien loopt deelname voor de IF Produktdesign en de ISPO Award 2018.

De belangrijkste feiten over de Green Shape Core Collection op een rij

  • 19-delige multiuse collectie - een collectie voor verschillende activiteiten.
  • Verkrijgbaar vanaf augustus 2018 in de vakhandel als “limited edition” bij geselecteerde dealers.
  • Functionaliteit, die tegelijkertijd oplossingen voor globale problemen biedt, zoals bijvoorbeeld microplastic in zeewater.
  • Er worden uitsluitend textielmaterialen gebruikt die voor ongeveer 90% biogebaseerd, gerecycled of zuiver natuurlijke materialen zijn.
  • Exclusieve nieuwe materiaalontwikkelingen met onconventionele toevoegingen uit de natuur zoals hout, ricinusolie of koemelk.

Biopile/TENCEL® Fleece: Fleecemateriaal, dat in zeewater biologisch afbreekt en geen microplastic achterlaat. 

EcoPaXX®: Biogebaseerd kunststof zoals kunstvezels die voor 70% uit ricinusolie gemaakt worden.

PrimaLoft® Silver Insulation Natural Blend: Hybride isolatie met plantenvezels van de kapokboom.

Q-Milk vilt: 20% koemelk, die voor consumptie niet meer geschikt is, en 80% wol worden tot vilt verwerkt.

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?