BERGWANDELEN EN WINTERSPORT IN VAL SINESTRA

In het imposante, voormalig Kurhaus uit 1912 en het iets lager gelegen, kleinere Berghaus vind je een sfeer uit vervlogen tijden. Aan de ruisende beek de Brancla, middenin de ruige bergen van het Unterengadin gelegen, bieden deze eenvoudige maar stijlvolle huizen veel rust en ruimte, en een prachtig startpunt voor bergwandelingen of wintersport.

Alle kamers in het grote Kurhaus hebben warm water. Sommige kamers hebben een toilet. Douches zijn op de gang. Er is beperkt wifi in het hotel, en een tv is ook nergens te vinden, maar er zijn wel veel gezellige ontmoetingsruimtes en een avond-café.

Het hele jaar  door worden er `s avonds bovendien allerlei workshops georganiseerd, waar je vrijblijvend en gratis aan mee kunt doen. Bijvoorbeeld: zingen, open atelier, geologische lezingen, yoga, salsa. Voor families met kinderen en voor de jeugd worden er de hele zomer door tal van kinderactiviteiten georganiseerd, met de nadruk op natuurbeleving. Ouders kunnen zo ook eens wat hogere bergtochten lopen. In de winter bieden we geen kinderprogramma aan, omdat de meeste mensen komen om te skien. `s Winters betalen kinderen de helft van onze kinderprijzen.

Net als in een jeugdherberg vragen we onze gasten te helpen met bijvoorbeeld het tafel afruimen en afwassen. Verblijf is op basis van halfpension, dus inclusief ontbijt, lunchpakket en `s avonds een viergangen-buffet. Je kunt elke dag vegetarisch eten, en om de dag wordt er voor de liefhebbers vlees geserveerd.

Het hotel beschikt over een eigen touringcar, die zo`n 30 keer per jaar van Nederland tot het hotel rijdt, en waarmee je zorgeloos, goedkoop en milieubewust tot aan de deur van het hotel gebracht wordt. Met de bus worden ook meerdere keren per week (wandel-)excursies georganiseerd.

In de winter is de 5 km lange bosweg naar Val Sinestra afgesloten voor openbaar verkeer. Wanneer je met de eigen auto komt halen we je op in het dichtstbijzijnde dorp Sent (op vaste tijden) en het transport van en naar de pistes is geregeld en inbegrepen bij pensionsprijs.

Het nabijgelegen Scuol kent een lekker rustig, middelgroot skigebied: Motta Naluns. Door zijn hoge ligging blijft Scuol tot ver na ons winterseizoen sneeuwzeker. Voor wie goed kan skien is een toer van het skigebied tot aan het hotel mogelijk. Daarnaast kun je in het Unterengadin prachtig langlaufen en sneeuwschoenwandelen.

Voor meer informatie of vragen verwijzen we naar onze website: www.sinestra.ch Mailen kun je naar val@sinestra.ch

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?