MENU

Bergwandelen

Ontdek de mooiste natuur
Bergwandelen is actief bezig zijn in de prachtige bergnatuur. Met je rugzak op verken je bergpaden over alpenweiden en rotsachtig terrein, maar ook grashellingen en sneeuw. Spectaculaire uitzichten over gletsjers, hoge bergmassieven en turquoise bergmeertjes zijn je beloning. Na een inspannende dag met veel hoogtemeters, haal je de volgende hut, beklim je een top of keer je terug in het dal.

Iedereen kan bergwandelen
Je kan bergwandelen vanuit het dal als dagtocht of vanuit berghutten die je als onderkomen gebruikt voor verdere tochten. Bergwandelen is mogelijk voor iedereen, van jong tot oud en van beginner tot gevorderd. Thuis kun je al heel wat voorbereidende oefeningen doen voor je bergvakantie zodat je optimaal kunt genieten. Wie flexibel en mobiel is, beweegt makkelijker in de bergen. We bieden je diverse trainingsschema's zodat je fit de bergen in kan. Zo heb je meer plezier en verklein je de kans op blessures tijdens je bergvakantie.

Activiteiten bij jou in de buurt
We organiseren ook in Nederland vele wandelingen waar je als lid aan deel kan nemen, via de Regio of via een sectie. Bekijk de agenda voor een wandeling bij jou in de buurt.

Bereid je voor met de nieuwsbrief
We helpen je om je al in Nederland goed voor te bereiden op een actieve vakantie. In een reeks van acht e-mails krijg je inspiratie over bestemmingen, trainingsschema’s, materiaal, veiligheid, duurzaamheid, techniek en natuurlijk hoe je fit wordt.

Aanmelden e-mails

Kenniscentrum van de NKBV
Zorg dat je goed voorbereid op pad gaat. Bekijk hieronder onze Kenniscentrum-thema's en ga veilig en fit de bergen in. Ontdek artikelen over tochtenplanning, techniek, materiaal, medische informatie en veel meer.

Agenda (Berg)wandelen

Start met bergwandelen

Fit de bergen in

Op huttentocht

Plan je tocht

Bergwandeltechniek

Op vakantie met Bergsportreizen

Veilig bergwandelen

Bergwandelen met kinderen

Bergwandelverzekering

kaarten en gidsen

Bergwandelgebieden

Bewust de bergen in

Een leven lang bergwandelen