MENU

Partners Expeditie Academie

De NKBV en partners RAB, Petzl en Zwitserland ondersteunen het programma. Daardoor blijft er voor de deelnemers aan de Expeditie Academie een kleinere eigen bijdrage over. Van RAB en Petzl krijgen de deelnemers een kledingpakket. De NKBV stelt tenten en specifieke expeditie-materialen ter beschikking.


De NKBV

De ruim 65.000 leden van de NKBV delen een passie met elkaar: de liefde voor de bergen, het hele jaar door, een leven lang. Als lid van de NKBV heb je veel voordelen. Zo krijg je korting in meer dan 1200 hutten in de Alpen, ben je met de voordelige NKBV-verzekering verzekerd als je wandelt, klimt of skiet en ontvang je vijf keer per jaar het prachtige magazine Hoogtelijn. Daarnaast helpt de NKBV jou om op een goede en veilige manier de bergsport beoefenen met cursussen en bergsportreizen, maar ook met actueel veiligheids- en materiaaladvies.

Meer over de NKBV


Oprichter Rab Carrington kon twee dingen in het leven, erg goed: klimmen en slaapzakken maken. Hij wist uit eigen ervaring wat je nodig hebt als je buiten of in een tentje slaapt. Donsjassen en donsslaapzakken zijn de producten waar zijn bedrijf Rab groot mee is geworden. In de ontwikkeling van deze donsproducten werkt Rab samen met verschillende universiteiten. Binnen het bedrijf gaan wetenschap en ambacht hand in hand. Carrington is inmiddels geen eigenaar meer van Rab Equipment, maar het outdoormerk blijft een begrip in de bergsportwereld.

Meer over RAB


Bijna elke alpinist heeft wel een Petzl product mee op pad; helmen, pickels, hoofdlampjes, setjes. Ook de Expeditie Academie is goed uitgerust met de gear van Petzl en kan mede daardoor veilig op pad.

Meer over Petzl


Zwitserland heeft maar liefst 48 bergen die boven de 4.000 meter komen. De bekendste ​bergen zijn de Jungfrau en de Matterhorn. Al jaren trekken de leden van de NKBV met veel plezier de Zwitserse Alpen in. Zoals naar het Zwitsers Nationaal Park in Graubünden​, het grootste beschermde gebied van het land​ en vele andere prachtige parken.​

Meer over Zwitserland


Als je fit bent denk je beter! Dat is de eigentijdse vertaling van de uitspraak Mens sana in corpore sano, oftewel: een gezonde geest in een gezond lichaam. Sporten doe je voor je plezier en om fit te zijn. Ontspan je door je in te spannen, verleg je grenzen of leef jezelf gewoon lekker uit voor of na een dag hard studeren of werken.

Meer over Olympos


Mountain Network staat voor meer dan 30 jaar ervaring in de klim- en bergsport. De organisatie heeft 7 klim- en bouldercentra in Nederland en een outdoorlocatie in de Belgische Ardennen. Op deze locaties verzorgen zij activiteiten, cursussen en groepsarrangementen. Mountain Network is daarnaast organisator van ski- en bergsportreizen wereldwijd. In de klimcentra van Mountain Network mogen de Expeditie Academie leden gratis klimmen.

Meer over mountain network


Leverancier van innovatieve GPS-technologie voor onder andere de outdoor recreatiemarkt. Je kent Garmin van tracking en mobiele apps.

Meer over garmin


Ga op ontdekkingsreis op het beste technische schoeisel, met de beste kleding en accessories voor climmen, wandelen, trailrunning, skiën en bergbeklimmen met La Sportiva.

Meer over la sportiva


Word ook sponsor

Ook partner/sponsor/supplier worden van de Expeditie Academie? Neem contact op met Patrick Baars, NKBV sponsormanager via patrick.baars@nkbv.nl

Terug naar overzicht