PARADIJSELIJKE PERUAANSE ANDES

Verborgen in het noordwesten van Peru, gelegen tussen hoge sneeuw bedekte bergtoppen ligt de Andes-regio Áncash. Indrukwekkende pieken, pittoreske valleien, een unieke flora en fauna en archeologische vondsten uit pre-Inca beschavingen: dit gebied is één van de verbogen schatten van Peru en een paradijs voor klim- en wandelliefhebbers.


Foto: Renzo Tasso

Letterlijk hoogtepunt van de regio Áncash, en van heel Peru, is de bergketen Cordillera Blanca. Peru’s hoogste berg Huascarán (6.768 m), het Parón meer en de plaats Caraz in de Huaylaz vallei zijn nog maar een fractie van wat bergsporters in dit gebied kunnen verwachten. Het Huascarán gebergte ligt in het Huascarán National Park en biedt outdoorliefhebbers legio wandel- en bergbeklimroutes. Nationaal Park Huascarán is tevens het startpunt voor een spectaculaire dagwandeling naar gletsjermeer Laguna 69 (4.500m). Dit afgelegen turquoise gletsjermeer ligt tussen verschillende lagunes en prachtige watervallen en biedt een waanzinnig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen.


Foto: Iñigo Maneiro

Verscholen tussen de Cordillera Blanca en de Cordillera Negra vinden wandelaars op 3.177 meter hoogte de archeologische site Chavín de Huántar. Een 37 kilometer lange hike neemt wandelaars vanuit de gemeente Olleros mee op een prachtige tocht door de natuur met uitzicht op de bergtoppen van de Shaqsha (5.703 m), de Cashan (5.686 m) en de Tuctupunta (5.343 m).


Foto: Renzo Uccelli

Ten zuiden van de Cordillera Blanca ligt het geliefde klimgebied Cordillera Huayhuash. Deze bergketen is ideaal voor alpinisten die graag het échte avontuur opzoeken. Welke weg wandelaars hier ook kiezen, overal worden zij verrast door de aangename diversiteit aan flora en fauna. Dit natuurgebied is zeer aantrekkelijk voor liefhebbers die houden van hoge bergsport en ecotoerisme. Waanzinnige pieken en beeldschone gletsjers, rivieren en polylepis bomen: één ding is zeker; wandelaars maken hier van april tot september één van de mooiste trekkings ter wereld. Cordillera Huayhuash wordt gedomineerd door de 6.634 meter hoge berg Yerupaja: dé uitdaging voor professionele bergbeklimmers die ervaring hebben met stijgijzers.


Foto: Renzo Tasso

Tijdens een reis door Áncash is een bezoek aan de stad Huaraz, het toeristisch centrum van de Callejón de Huaylas en hoofdstad van Áncash, een must. Brede straten, levendige, kleurrijke en traditionele markten: Huaraz is voor alpinisten een aangenaam startpunt en uitvalsbasis voor een expeditie naar de Cordillera Blanca en de verder naar het zuiden gelegen Cordillera Huayhuash.

Meer informatie over klimmen/wandelen in Peru vind je op peru.travel.

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?