LUZERN: DE STAD, HET MEER EN DE BERGEN

Beschilderde gevels, een historische binnenstad, imposante bergen, een prachtig meer en een grootstedelijk cultureel aanbod: Luzern, de stad in het geografische hart van Zwitserland, ademt pure levenskwaliteit. Rondom Luzern valt er veel te ontdekken, met name als je graag in de natuur bent.

Stadsbelevenis
Eeuwenoude bezienswaardigheden als de Kapelbrug, de Museggmuur, het Löwendenkmal en de historische binnenstad met zijn beschilderde gevels, vormen een contrast met het hedendaagse Luzern: het congres- en cultuurcentrum KKL Luzern, de vele restaurants en een aantrekkelijk winkelaanbod. De festivalstad Luzern is het hele jaar in trek met blues, jazz, rock, cartoons of het kleurrijke carnaval. Van uitzonderlijke klasse is het klassieke programma van het Lucerne Festival met zijn wereldberoemde vertolkers. De Sammlung Rosengart, de natuurmonumenten in de gletsjertuin en het Verkehrshaus der Schweiz zijn de highlights van het museumaanbod. Neem een duik in deze stad, flaneer langs de kaden en leer de befaamde charme van Luzern tijdens een stadsrondleiding kennen. Gewoonweg onvergetelijk!

Lees meer.Natuurbelevenis
Obwalden is een paradijs voor vlinders. Een ongekend aspect van het gebied Schönbüel, waar tot nu toe 115 soorten grote dagvlinders aangetroffen zijn. Deze voor Zwitserland unieke diversiteit is te ontdekken op het 15 kilometer lange vlinderpad. De wandeling begint op een hoogte van 2011 meter bij het bergstation Schönbüel en voert geleidelijk omlaag tot aan de smaragdgroene Lungernsee. Een aanrader is een omweg naar de alpenkaasmakerij Fluonalp. Op het terras is het genieten van de Giswiler alpenmacaroni of Fluonalper kaassneetjes. En van het droomuitzicht.

Lees meer.


Foto: Obwalden Tourismus

Mountainbikebelevenis
De O-Tour Bike West in het kanton Obwalden staat borg voor plezier, pure natuur en een beetje transpiratie. De start is in Alpnach. Algauw worden de bikers beloond met een adembenemend uitzicht op het Vierwoudstedenmeer. En dat is nog maar een van de vele hoogtepunten. Binnen een tijdsbestek van zo’n vijf uur overwinnen ze krap 1600 hoogtemeters. Tot slot is er een welverdiend drankje in Landgasthof Schlüssel en tijd om de belevenissen nog eens de revue te laten passeren. Wat een dag! Trouwens, de „O-Tour Bike Marathon“ vindt hier elk jaar in september plaats.

Lees meer.


Foto: Alphaphoto

Klettersteigbelevenis
Engelberg is een paradijs voor klettersteig-fanaten! Voor klettersteig-enthousiastelingen zijn er zes spannende klimroutes uitgezet, waarvan vier in het gebied Brunni. Met dit aanbod wordt veel mensen de kans geboden een voorzichtige start te maken met bergbeklimmen in de geweldige bergwereld rondom Engelberg. Het is dus een activiteit niet alleen voor specialisten, maar ook voor beginners.

Lees meer.

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?