MENU

Waarom bergwandelen en de NKBV hand in hand gaan

Ben jij benieuwd wat de NKBV voor jou kan betekenen bij al je bergwandelactiviteiten? Dit artikel zet alle voordelen voor je op een rijtje.

De bergen voor iedereen

Wat is er mooier dan in de bergen zijn? De vrijheid, lekker actief bezig zijn en steeds een ander uitzicht. Als bergwandelaar ben je actief in prachtige natuurgebieden. De omstandigheden zijn zeer divers; van alpenweiden en rotsachtig terrein, naar grashellingen en sneeuw. Bij al die verschillende omstandigheden is het belangrijk dat je weet hoe te handelen. Maak je het liefst huttentochten of ben jij meer geneigd om een dagtocht te kiezen? Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan bergwandelen, van jong tot oud en van beginner tot gevorderd.

De NKBV is jouw gids

De NKBV is er om jou alles te laten halen uit je favoriete bergsportactiviteiten. Als lid draag je bij aan het behoud van de bergen en maak je als dank daarvoor gebruik van een aantal unieke voordelen zoals korting op je overnachting in berghutten en een voordelige reisverzekering. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je vakantie heb je daarnaast toegang tot uitgebreide informatie in het kenniscentrum en het magazine Hoogtelijn.

  • Sluit als lid de voordelige reisverzekering speciaal voor bergwandelaars af
  • Ontvang korting in berghutten
  • Draag bij aan het onderhoud van paden en hutten
  • Krijg korting bij Bever
  • Ontvang 5x per jaar het bergsportmagazine Hoogtelijn
  • Plan al je bergwandelingen in de Tochtenwiki

NKBV Lidmaatschap

Ga goed verzekerd op pad

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking hebben we speciaal voor onze leden ontwikkeld, zodat je onbezorgd kunt genieten van de bergen. Ze heeft een dekkingsperiode van 60 aaneengesloten dagen en biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s.

Meer over de verzekering

Huttentochten

Altijd al een keer een huttentocht wil maken? Bij een huttentocht wandel je van de ene naar de andere berghut en overnacht je in deze eenvoudige onderkomens. Doordat je elke dag verder trekt, ontdek je een veel groter berggebied dan bij dagtochten. Het is de manier om de bergen echt te beleven. Omdat je als NKBV-lid bijdraagt aan het onderhoud van deze hutten, ontvang je tot 50% korting op je overnachting in veel Europese berghutten.We leggen uit hoe je de korting krijgt.

huttenkorting

Onderhoud van paden en hutten

Heb je je weleens afgevraagd wie het bergpad waarop je loopt onderhoudt? Of wie de routebordjes neerzet? In de Alpen liggen tienduizenden kilometers gemarkeerde bergpaden en die worden allemaal bijgehouden. Jouw lidmaatschap draagt bij aan het ondehoud van al die paden en berghutten.

Lees er hier meer over

Alles over bergwandelen

Wil jij goed voorbereid de bergen in, dan vind je hier alles wat je moet weten om fijn in de bergen te wandelen. We vertellen je hoe je het beste kunt starten, over wandeltechnieken, hoe je een tocht plant, wandelen met je kinderen, alvast oefenen dichtbij huis. We hebben allerlei informatie voor je verzamelt.

Maar wat we je vooral mee willen geven is hoe geweldig de bergen zijn. Dus lees zeker even verder.

Bergwandelen