MENU

Waar kan je een sportklimcursus volgen?

Kijk waar je een sportklimcursus kunt volgen

In Nederland kun je op veel plekken een klimcursus volgen die wordt afgesloten met een klimvaardigheidsbewijs. Dit kan ondermeer bij de bij de NKBV aangesloten verenigingen en regio's. Daarnaast worden in veel klimhallen cursussen met dezelfde inhoud als de NKBV cursussen gegeven. Al deze cursussen worden afgesloten met een klimvaardigheidsbewijs. Je kunt daarnaast terecht bij studenten klimclubs, diverse outdoor bedrijven en bij bepaalde onderwijsinstellingen. De cursussen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs die een erkende opleiding bij de NKBV hebben gehad. Sommige centra bieden maar een deel van de cursussen aan. 

Klimhallen

Voor de basiscursus Indoor Toprope kun je in de meeste klimhallen terecht. Een aantal klimhallen biedt ook de cursussen Indoor Voorklimmen en Outdoor Voorklimmen aan. Via onderstaande link vind je een overzicht van klimhallen die cursussen voor het klimvaardigheidsbewijs aanbieden. Neem contact met de hal op om te vragen naar de mogelijkheden.
klimhallen

NKBV regio's

De NKBV is opgedeeld in vijftien regionale verenigingen met een eigen activiteitenaanbod. Als NKBV-lid ben je automatisch aangesloten bij één van de vijftien NKBV-regio's. Je wordt namelijk ingedeeld op postcode-gebied. Alle NKBV-regio's bieden klimcursussen aan. Omdat regio's ook in klimgebieden activiteiten organiseren kun je bij de meeste regio's de cursus Outdoor Voorklimmen volgen.
NKBV-regio's

Bergsportreizen

Zowel beginnende als gevorderde klimmers kunnen hier een klimvakantie op hun eigen niveau boeken. Single pitch (enkele touwlengtes), Multi-pitch (meerdere touwlengtes), Rotsklimmen (in alpien terrein), voor klimmers die voor het eerst de rotsen op zoeken of ervaren klimmers die zich al jaren in de rots begeven.

bergsportreizen.nl

Studenten Alpen Club

Leden van Studenten Alpen Club's kunnen klimcursussen bij hun eigen club volgen.
SAC's

Overige centra

Naast de klimhallen, regio's en SAC's zijn er diverse andere (onderwijs)instellingen die klimcursussen aanbieden.