MENU

Klimgebied: Grands Malades

Weet jij waar je dichtbij Nederland het best kunt klimmen? Harald en Truong nemen je mee langs bekende en minder bekende gebieden. Dit keer onder de loep: Grands Malades.

Deze voormalige steengroeve is het best te omschrijven als een klimhal in de open lucht. Dichter bij de stad klimmen is bijna niet mogelijk. Helaas komt dat met een prijs. De zuidwand van de rotsen grenst aan een drukke weg en het verleerslawaai is navenant. De noordzijde van de rots is niet natuurlijk, maar ontstaan door activiteiten van een voormalige steengroeve.

  • Aantal routes/maximale lengte: 107/20m
  • Klimstijl/steilte: wand 80-90
  • Niveau routes: Laag/Medium
  • Voor Nederlanders alleen toegankelijk met de NKBV klimjaarkaart.

Klettersteig

In het gebied is een korte maar intensieve klettersteig ingericht. Het begin van de klettersteig is met een hek afgesloten. Wie de klettersteig wil doen kan zich bij het secretariaat van de CAB (bij voorkeur in het Frans): secretariat@clubalpin.be. Je krijgt van hen de cijfercode om het hek mee open te maken. Het is verplicht een helm en uiteraard gordel+klettersteigset te gebruiken. Daarnaast heb je een katrol en een minimaal 40 m lang touw nodig voor de abseil aan het einde van de klettersteig. In de tochtenwiki vind je meer info over dit klimgebied.

Meer info TOPO WEBSHOP