MENU

Kernwaarden en hoger doel

Onze kernwaarden geven aan waar de vereniging voor staat. Zij zijn belangrijk voor de invulling van de dagelijkse activiteiten en bij de ontwikkeling van beleid.

Betrokken
De NKBV staat dichtbij haar leden. Zij luistert naar haar leden en partners om te weten wat er speelt en het aanbod daarop af te stemmen. De NKBV gaat mee met de ontwikkelingen en is actueel en relevant. Dit doet zij met energie en enthousiasme.

Duurzaam
De NKBV zet zich actief in om zichzelf en haar leden bewust te maken van de schoonheid van de berggebieden en de kwetsbaarheid daarvan. De bewustwording heeft een positieve ecologische, sociale en economische impact op deze omgeving. Wij stellen ons proactief op in het aangaan van samenwerkingsverbanden in de Alpen en andere berggebieden met betrekking tot duurzaamheidsprojecten. De NKBV werkt vanuit een positieve grondhouding aan duurzame en respectvolle relaties met mensen en organisaties.
Bewust de bergen in

Veilig
Het voorlichten van de leden om de klim- en bergsportactiviteiten op een veilige manier te beoefenen en te beleven is een van onze belangrijkste taken. Wij analyseren gebeurtenissen en ontwikkelingen om daarvan te leren en ons kader en onze leden op te leiden. Wij zijn normstellend als het gaat om het veilig beoefenen van de bergwandelen, alpinisme en sportklimmen, het hele jaar door, een leven lang.

Hoger Doel NKBV (missie)
Het Hoger Doel beschrijft op inspirerende wijze het bestaansrecht van de NKBV en is leidend voor alle activiteiten die de vereniging ontplooit.

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergwandelen, alpinisme en sportklimmen. Het hele jaar door, een leven lang. De NKBV geeft vorm aan het verlangen om hoogte te beleven. Samen, op alle niveaus, gedreven en met respect. Voor haar leden wil de NKBV bergen verzetten.