MENU

De NKBV

De NKBV is er om leden optimaal te laten genieten van hun klim- en bergsportactiviteiten. Zo bieden wij een aantal unieke voordelen.

De NKBV is een bloeiende vereniging. Naast de activiteiten in de Alpen en andere berggebieden worden ook, dichter bij huis in onze regio’s, vele aansprekende activiteiten georganiseerd. Workshops, klimweekenden in België en Duitsland, wandelingen, lezingen en nog veel meer. De NKBV kan rekenen op een grote groep enthousiaste vrijwilligers en professionals met enorme kennis en ervaring. De NKBV beschikt over goede contacten met alle betrokkenen. Met deze grote achterban is de NKBV de gezaghebbende autoriteit, representatief voor het bergwandelen, alpinisme en sportklimmen in Nederland.

Passie

De 64.000 leden van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) delen een passie met elkaar: de liefde voor de bergen, het hele jaar door, een leven lang. Als avontuurlijke berg- of buitensporter blijf je niet altijd op de uitgezette paden of pistes. Omdat wij vinden dat onze leden de mogelijkheid moeten hebben om avontuurlijke tochten te maken die buiten de gebaande paden gaan, helpen we je met een goede voorbereiding en een goede verzekering. De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking hebben we speciaal voor onze leden ontwikkeld. Hij biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering ook biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. Je bent op al je tochten verzekerd, ook buiten de gebaande paden. Waar ter wereld en wanneer je ook reist, met of zonder begeleiding. Omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag.

Voorlichting

Je ontvangt als lid vijf keer per jaar het inspirerende bergsportmagazine Hoogtelijn. Het enige allround klim- en bergsportmagazine van Nederland met mooie reportages over wandel- en klimgebieden, verslagen van spraakmakende beklimmingen, tests, materiaalbesprekingen en informatie over techniek en veiligheid.

Online kun je via het kenniscentrum alles vinden over voorbereiding, veiligheid, materiaal en tochtplanning. Voorlichtingsbrochures, zoals Weerkunde en Bergsport in het kort, zijn een aanvulling hierop en zijn te bestellen via de NKBV-webshop. En in onze Tochtenwiki vind je duizenden kant-en-klare tochten die je zo kunt downloaden. 

Duurzaam

Als NKBV-lid ondersteun je het onderhoud aan paden, routes en hutten in de Alpen en Pyreneeën doordat de NKBV jaarlijks € 400.000,- bijdraagt aan het zogenaamde Gegenrecht. In ruil daarvoor ontvang je tot 50% korting op je overnachting in meer dan 1200 berghutten in Europa.

Korting bij Bever 

De NKBV en Bever hebben een gemeenschappelijk doel: mensen te laten genieten van de natuur in al haar facetten. De NKBV organiseert tal van activiteiten, en Bever heeft daarvoor de juiste materialen in huis. Op vertoon van de NKBV-ledenpas ontvang je 10% korting in de winkels en online.

MEER OVER DE nkbv  Lid worden