MENU

Biologische ledenpas

De ledenpas is gemaakt van 100% afbreekbaar pvc. Maar wat houdt dat in? 

PVC (polyvinylchloride) is ongelooflijk nuttig, maar het heeft wel een behoorlijke impact op het milieu. Maar misschien niet al te lang meer: wat als er een meer aarde vriendelijk PVC was, een biologisch afbreekbaar type?

Een van de problemen van PVC - en feitelijk een van de voordelen ervan in termen van bruikbare levensduur - is dat het niet kapot gaat, zelfs niet op stortplaatsen.

BIO PVC

De organisatie dat de ledenpasjes maakt heeft een formule ontwikkeld die een complete decompositie van stortplaatsen binnen 3 - 5 jaar mogelijk maakt. In een stortstoffase worden het koolstof- en waterstofgehalte van BIO deels verbruikt door organismen die methaan afgeven aan gisting. Methaan is een ander broeikasgas, maar het kan worden geoogst als een energiebron zoals die zich momenteel op goed beheerde stortplaatsen voordoet.

Het chloorgehalte van BIO wordt gedeeltelijk verbruikt en gedeeltelijk omgezet in oplosbaar chloride, dat waarde heeft als meststof. Oplosbaar chloride heeft waarde als kunstmest, omdat het bodemstikstof sneller beschikbaar maakt voor planten.

De biologische afbreekbaarheid van BIO is getest onder ASTM D5526, wat de standaard testmethode is voor het bepalen van anaerobe biodegradatie van kunststoffen bij versnelde stortomstandigheden. Het bevat geen zware metalen, pesticiden, bleekmiddelen, DOP of vergelijkbare weekmakers, glycol of carcinogene kleurstoffen. Bovendien is 80% van het gehalte afkomstig van andere bronnen dan ruwe olie.

BIO wordt voornamelijk gemaakt met fijn deeltje kalksteen dat doorschijnendheid en weekmakers van organische oorsprong biedt die zijn flexibiliteit bieden.