ZOMERKLAAR EN HITTEBESTENDIG MET ICEBREAKER

Keep it cool

Wol in je zomeroutfit? Jazeker. De zomervacht van merinosschapen is bij uitstek geschikt om ademende, koele outdoorkleding van te maken, zoals de Cool-Lite™ lijn van Icebreaker.


Foto: Icebreaker

Merinoschapen leven hoog in de Zuidelijke Alpen van Nieuw-Zeeland, waar het kwik 's winters kan dalen tot –20°C en de zon het gebied 's zomers kan opwarmen tot 30°C. Om er te overleven, wordt er dus nogal wat gevraagd van de merino's. Hun vacht beschermt ze: in de winter groeit er een extra laag wol over hun basisvacht en in de zomer is hun vacht dun, licht en ademend. Icebreaker maakt gebruik van de unieke eigenschappen van hun wol om comfortabele outdoorkleding te ontwikkelen, die uitermate geschikt is om in te wandelen of klimmen.


Foto: Camilla Rutherford

Coole kleding
Dat doen ze bijvoorbeeld voor de zomeroutfits van de sportieve Cool-Lite™ lijn. Of je nu gaat wandelen in de Alpen, een rondreis maakt door Zuidoost-Azië of kampeert in Frankrijk: een shirt van Icebreaker Cool-Lite™ houdt je fris en koel onder warme omstandigheden. De kleding wordt gemaakt van merinowol en TENCEL®. Dat laatste is een vezel gemaakt met houtpulp van de eucalyptusboom. In combinatie met merinowol zorgt het voor een zacht, ademend material met vochtregulernde eigenschappen. Perfect voor elk zomers avontuur.

  • Merinowol reguleert temperatuur en voorkomt nare geurtjes.
  • TENCEL® is koel en absorbeert zweet.
  • Cool-Lite™ absorbeert vocht 3x sneller en houdt je 40% koeler dan 100% merinowol.
  • Cool-Lite™ zit comfortable, is zacht en jeukt niet.

Ontdek de Cool-Lite™ lijn van Icebreaker op www.icebreaker.com

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?