Twee finaleplaatsen voor Nederlanders op World Cup IJsklimmen

25 Januari 2017 08:55:55

Afgelopen weekend namen drie Nederlandse IJsklimmers deel aan de UIAA World Cup Ice Climbing in het Zwitserse Saas Fee.

Dames
Marianne van der Steen wist dankzij een uitstekende kwalificatie en halve finale als zevende klimster door te dringen tot de Lead finale. In deze finale werd ze helaas laatste omdat ze vroeg uit de route viel nadat haar linkervoet onverwacht wegschoot waardoor een val onvermijdelijk was. Ze behaalde hierdoor uiteindelijk de achtste plek. De overwinning ging naar de Koreaanse Han Na Rai Song die hiermee de leiding in de World Cup ranking overneemt van de Koreaanse Woonseon Shin.


Heren 
Dennis van Hoek drong op het onderdeel Speed ook door tot de finale. Helaas verliep deze niet optimaal, met een 16e plek als eindresultaat. Op het onderdeel Lead behaalde Dennis een 24e plek in een deelnemersveld van 60 heren. Ook bij de heren ging de winst naar Korea door een prachtige top in de finale door HeeYong Park. Park gaat na drie wedstrijden ook aan de leiding in de World Cup ranking.
 
Naast bovengenoemde Nederlands Team klimmers nam ook Frank de Haan deel in Saas Fee. Hij behaalde in de Leadwedstrijd een 55e plek. Het onderdeel Speed verliep zeker niet onverdienstelijk met een mooie snelste tijd van 19,65 seconde waarmee hij beslag legde op de 22e plaats.
 
WK IJsklimmen
Voor de Nederlanders was dit hun eerste World Cup deelname van het seizoen. Vanaf oktober trainen de ijsklimmers al op de drytoolwand van Kalymnos bij Sportschool Olympos in Utrecht. Onder begeleiding van Dennis en Marianne, wordt de groep Nederlandse ijsklimmers sterker en sterker en hebben zeven ijsklimmers zich in geschreven voor het WK IJsklimmen op 4 en 5 februari in het Franse Champagny en Vanoise. Naast Dennis en Marianne, starten ook Line van der Berg, Ferdinand Schulte, Frank de Haan, Jorian Bakker en Erik van den Goor op het WK.

Kijk de Leadfinale terug:


Kijk de Speedfinale terug:


Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?