Twaalf jeugdkampioenen boulder

07 Juni 2017 08:44:18

Bij Monk Rotterdam vond afgelopen zaterdag 3 juni het Nederlands jeugdkampioenschap Boulder 2017 plaats. In maar liefst twaalf categorieën was een nationale jeugdtitel te veroveren; 6 leeftijdscategorieën voor zowel jongens als meisjes. Om de titel te pakken was helder; klim alle vier de boulderproblemen in zo weinig mogelijk pogingen of doe dit in ieder geval beter dan je directe concurrenten.


Jongste jeugd
De D en E meisjes hadden de eer om het kampioenschap te openen. Dat deden ze met verve. In beide groepen werd er door meerdere deelneemsters maximaal gescoord waardoor er een tie-break boulder aan te pas moest komen. Jeugd E klimster Tessa Robichon hield haar zenuwen goed in bedwang en eiste de eerste titel op. Renske van der Meijden was de verrassende winnares bij de Meisjes D. De jongens DE waren inmiddels ook klaar met hun kampioenschap. Bij de Jeugd E eiste Connor Brandt de titel op in de laatste boulder. Voor de Jongens D moest ook de tie-break boulder ingezet worden met Jouke Visser als uiteindelijke winnaar. Bij de C jeugd ging de titel overtuigend naar Gijs Kieboom, waarbij bij de meisjes na een spannende eindstrijd Nina van Bemmel won.
 
Jeugd B 
In de tweede ronde ging de B jeugd als eerste ten strijde. Sam Swalue liet er geen gras over groeien en nam in de tweede boulder een voorsprong die ze niet meer weg gaf. De Jongens stond favoriet Leto Cavé na drie boulders "slechts" op een 4e plek en er leek een verrassing in de lucht te hangen. De top drie wist in de laatste boulder niet te scoren, waardoor Leto toch nog een kans kreeg om de titel op te eisen maar dan moest hij wel deze laatste lastige boulder flashen. Op voorhand dus een onmogelijke opdracht. Toch flashte Leto het laatste probleem, waarmee de titel binnen was.

Jeugd A 
In de Meisjes A groep leek de titelstrijd te worden beslecht door Ysa Rakestraw of Carlijn Hukkelhoven. Mogelijk dat Kyra de Bree en Jasmijn van de Sande nog roet in het eten konden gooien, zo was het idee vooraf. Weinigen zullen vooraf hebben gedacht dat Laura Knops er met de NJK Boulder trofee vandoor zou gaan en toch was dat wat er gebeurde. Ze deed dit door de derde boulder, die zaken als lenigheid, techniek, balans en inzicht vereiste, als enige te toppen! Bij de jongens A pakte Mikola Byelov de titel. Hij deed dit overtuigend door alle vier de boulders in een of twee pogingen te klimmen.
 
Junioren
Tot slot was het de beurt aan de junioren om het kampioenschap af te gaan sluiten. Bij de Jongens maakte Don van Laere zijn favorietenrol waar door de eerste boulder te flashen en deze voorsprong te behouden. De meisjes junioren maakte er een mooie wedstrijd van. De eerste plaatboulder werd verrassend genoeg niet getopt. Datzelfe goed voor de derder boulder, waarin Laura bij de meisjes A haar titel pakte. Uiteindelijk was het Julia Meijer die met een poging verschil t.o.v. Tiba Vroom de laatste jeugde bouldertitel mee naar huis nam.
 
Bekijk de volledige uitslag.
 
Een foto-impressie van de wedstrijd:
 
Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?