Sam Swalué verlaat Jong Oranje

15 Mei 2018 14:15:57

Jong Oranje klimster Sam Swalué heeft besloten afscheid te nemen van het Nederlands Team Sportklimmen. De 16-jarige leadklimster en boulderaar maakte zo'n vijf jaar lang deel uit van Jong Oranje. Ze reisde hiervoor regelmatig van Enschede naar Utrecht of Amsterdam voor teamtrainingen.

Hoewel Sam naar eigen zeggen nog steeds veel plezier heeft in het klimmen, zijn de verplichtingen die horen bij een topsportcarrière haar enigzsins tegen gaan staan. Daarom heeft ze besloten van haar selectie voor het Nederlands Team af te zien, en zich voornamelijk te richten op veel trainen bij haar lokale club Top Climbing Twente en deelname aan nationale lead- en boulderwedstrijden. "Graag wil ik iedereen bedanken bij het Nederlands Team die mij de laatste jaren heeft gesteund en getraind, wat ik nu ga doen is lekker maximaal trainen hier in Enschede en zo de lol terug krijgen in deze mooie sport. [..] Verder zie ik jullie natuurlijk graag bij de wedstrijden in de nationale competitie, daar waar ik er natuurlijk alles aan ga doen om nog meer titels te behalen", aldus Sam.

Topsportcarrière

Sam zette meerdere nationale jeugd lead- en bouldertitels op haar naam, waaronder de NJK's Lead en Boulder 2017. Ook internationaal liet ze van zich horen. Laatst nog pakte Sam het goud op de Delfts Bleau International Open (DBIYO). In 2016 verbrak ze op 14-jarige leeftijd tijdens het Europees Jeugdkampioenschap Lead en Speed in Mitterdorf het Nederlands speedrecord met een tijd van 17.76 sec. 

De NKBV en het Nederlands Team bedanken voor haar bijdrage aan de Nederlandse topsport in de afgelopen jaren. 

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?